List Categories and Listings by A

Alweer een nieuwe tractor overgedragen

Alweer een nieuwe tractor overgedragen. Mensen en locatie onbekend.

Datum
Hits368
Aanleg Dronten-Zuid, industrieterrein

Aanleg Dronten-Zuid, in de verte het industrieterrein

Category Luchtfoto's
Datum
Hits321
Afval gaat ondergronds
Watersportkade,

Een flink deel van het afval in Dronten wordt ondergronds verzameld. Zo stoomt Dronten ook steeds meer op de in vaart der volkeren. Tijdens deze transitie is ook verzocht om het groene afval in't vervolg weer in de bruine bak te gooien. Veer inwoners klagen hierover. We horen het wel.

fotograaf
Datum
Hits422
Afleiding
De Noord,

Vlak voordat ze het dorp Dronten verlaten, doet onze plaatselijke Lorelei nog een laatste poging om de chauffeurs te verleiden om nog wat langer in Dronten te blijven hangen. De chauffeurs, die er op in zijn gegaan, hebben Dronten pas na enig oponthoud met een lege beurs verlaten.

fotograaf
Datum
Hits380

Eerlijk is eerlijk. Er waren ook momenten dat de ambtenaren, college en politiek in Vrede met elkaar leefden. Deze keer een foto zonder zonder blokjes voor hun ogen. Althans Dronten in Beeld veronderstelt dat dit een koor is van het ambtenarenkorps. Zie deze foto's met een Kerstzang in de hal van het gemeentehuis.  Dronten in Beeld hoopt oprecht dat de energie die van deze foto's uitstraalt - Vrede op aarde voor alle mensen van goede wil - zich weer meester maakt van alle mensen op het gemeentehuis.

Datum
Hits426
Anonieme ambtenaren eisen hoofd Burgemeester

Een groep ambtenaren van de Gemeente Dronten eisen het hoofd van Burgemeester Aat de Jonge. Dit interne conflict, aangewakkerd door Omroep Flevoland (die op haar beurt de landelijke trend van anonieme aanklachten lijkt te gaan volgen zoals n.a.v.#metoo) krijgt steeds grotere vormen. Een trend die een nieuw rechtsgevoel en rechtsorde schijnt in te luiden: eerst veroordelen en dan pas kijken of iemand schuldig is. Een beeld dat volgens Dronten in Beeld naadloos past in een polariseerde samenleving.   De groep anonieme ambtenaren wilde uitsluitend anoniem poseren voor Dronten in Beeld. Zie bijgaande foto. Dronten in Beeld heeft getracht de verantwoordelijke raadsleden voor de aansturing van College en ambtenarenapparaat ook op de foto te krijgen. Maar die uitte de wens liever helemaal anoniem te blijven.   

Datum
Hits561
Alweer een circus
Havenweg 11,

Inderdaad: alweer. Dit jaar twee keer een circus in't dorp. Eerst in't voorjaar Renz en in september Circus Sijm. Wellicht is de standplaats gratis. Ik zou anders ook niet weten waarom ze hier gaan staan; de bezoekersaantallen zijn niet om over naar huis te schrijven. Op de foto: Circus Sijm. De ganzen zijn na het circus niet meer gesignaleerd.

fotograaf
Datum
Hits466
Alfred van Werven
Ottoplein,

Deze wandschildering hing in het voormalig gemeentehuis annex Centrum Kunstzinnige Vorming. In mijn periode heb ik de wandschildering nog laten schoonmaken. Iets van de oude glorie kwam weer tevoorschijn. Gelukkig werd het gered van de sloop en kreeg het na jaren een plek in Leisurewolrd.  Filmpje: Kunstwerk van Alfred van Werven in een klankbeeld van Adri Keuper voorzien van teksten van de voormalige stadsdichters van Dronten Annemiek van Rooyen en Sjoerd Feenstra.Klankbeeld gemaakt op verzoek van Stichting Geschiedschrijving Dronten.

Category Erfgoed
Datum
Hits561
Aan de waterkant
Waterfront,

Het Waterfront blijft trekken, vooral nu er ook ineens waterplanten aan het net aangelegde voetpad in het water liggen is de keuze snel gemaakt. Wel de camera zo laag mogelijk houden voor het beste resultaat

fotograaf
Datum
Hits408
Ottoplein,

Afbraak oude CKV-gebouw en het eerste gemeentehuis  van Dronten gelegen aan het Ottoplein. Datum niet bekend. 

Datum
Hits568
Appartementencomplex  De Vlinder
gangboord,

Deze foto van van dit complex is niet gemaakt voor een verkoopfolder. De foto geeft een rommelig beeld van dit fraaie complex. We zien zicht op water, een overkant met een ander complex, een steunpaal en een verwaaide tas van een plaatselijke supermarkt.

fotograaf
Datum
Hits603
Aanvoer materiaal voor de nieuwe weg
Ketelmeerdijk,

Voor de betere doorstroming aan de noordkant van het dorp Dronten wordt een nieuwe weg aangelegd zonder afslagen en rotondes. De meeste grondstoffen voor deze weg worden via het water aangeleverd.

fotograaf
Datum
Hits486
Autodealer
Installatieweg 41,

Het pand van de Volvo dealer is een plaatje op zich. Verder maakt de volvo, de zweedse vlag en het uithangbord het plaatje compleet.

fotograaf
Datum
Hits487
Appartementen met uitzicht op De Oost
De Oeverloper,

Op het eerste gezicht lijken dit wel appartementen op een zonnig eiland. Helaas is dit niet het geval. Toch leuk dat er appartementen in Dronten zijn met een zonnige uitstraling. Helaas zonder uitzicht over de Middellandse Zee.

fotograaf
Datum
Hits524
Binnenloop,

De 17-jarige Akif Korkmaz uit Dronten is zaterdagavond door een steekpartij om het leven gekomen. Dat blijkt volgens politie uit sectie op het lichaam van de jongen. Het lichaam is inmiddels door de officier van justitie vrijgegeven en overgedragen aan de nabestaanden. Volgens de politie hebben zich na de steekpartij zaterdagavond in het centrum van Dronten veel getuigen gemeld.   bron: Omroep Flevoland

Category Dieptepunten
Datum
Hits1,209
Aanrijding op de Knip
Krabbelaarspad,

Deze oudere dame werd door een jonge meid van haar fiets gereden: kletsen op de fiets, niet opletten, verkeerde weghelft. Beste jonge weggebruiker: kijk toch wat beter wat er op de weg gebeurd. Dit zijn ongelukken die echt niet hoeven te gebeuren! 

Category Dieptepunten
Datum
Hits1,251
Agrifirm graansilo's
Havenkade 1, , 8251KC

Agrifirm Graan silo's net voor de sloop de laatste kilo's graag werden afgevoerd waar mijn opa aan mee werkte. Ook wel bekend onder de naam Alco.

Category Danny Tax
fotograaf
Datum
Hits364
Airgunner Mike Jackson overleden
De Rede,

In zijn slaap is afgelopen vrijdag op 88-jarige leeftijd Airgunner Mike Jackson overleden. Jackson was sinds 1988 jaarlijks aanwezig in Dronten bij de dodenherdenking. Vanaf 1995 was hij organisator binnen de voormalige Airgunners Association van de reis naar Flevoland. Voor zijn inzet werd Jackson in 2007 door de gemeente Dronten onderscheiden met de erepenning. Ik heb met Jack een aantal plezierige gesprekken gehad en bewaar daar goede herinneringen aan. Nog een leuke deel uit mijn film over de Airgunners:   http://www.youtube.com/watch?v=So1SY5sIcCY&list=PL1FA31713EFBECF1B

fotograaf
Datum
Hits1,255
Autoritje

Autoritje

Category YouTube
Datum
Hits1,152
De Rede,

Airgunner Mike Davies stelt zijn uniform ter beschikking aan de airgunnersroom in Dronten. Verder nog Harry Iron op de tweede foto

fotograaf
Datum
Hits1,228