De Hanzelijn was vandaag voor het gewone publiek toegankelijk. Dat publiek kwam dan ook in grote getale opzetten. Zie de eerste foto. De tweede foto: het is nog wel even wennen. Van welke kant komt die trein nu?
Havenpret Featured
Havenpret met Steffi en Robin die ik zomaar mocht fotograferen
Doek in de Airgunners Room Featured
Deze afbeelding is een ontwerp dat ik samen met bureau Perspect op basis van een eerder ontwerp van mij heb gemaakt voor de Airgunners in Dronten. Het hangt nu levensgroot in een ruimte die je op "even" weken van 12:00-14:00 kunt bezoeken. Voor die tijd hing deze memorial dag en nacht zichtbaar bij de ingang van de Meerpaal.
In Dronten zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog tussen de 15 en 20 vliegtuigen met hun bemanning neergestort. De vliegtuigen waren op weg of kwamen terug van een missie tegen het Naziregime. Een aantal heeft het overleefd, maar er zijn ook tientallen vliegers die het met hun leven hebben moeten bekopen. Voor onze vrijheid. De namen van de meeste vliegers zijn bekend. Zelfs met hun foto. Nu is er in Dronten een monument waar geen enkele naam van deze vliegers op staat. In het volgende filmpje wordt uitgelegd waarom deze vliegers wel herdacht dienen te worden met hun naam, rang, moment van overlijden. Op dat prachtige maar lege monument. In het filmpje zie je ook alle gezichten van deze jonge mannen, ergens tussen de 20 en 30 jaar. Stuur een e-mail naar [email protected] om de Burgemeester Jean Paul Gebben te overreden om deze onrechtvaardigheid alsnog ongedaan te maken.
Jong polderpioniers gezin bij hun huis/barak. De precieze locatie en tijdstip is onbekend. Rein Steenbeek-Jongman: Deze woningen stonden op Oud-Dronten.( ongeveer waar nu flestic is ) Wij woonden er vier jaar van af 1965.
Jan stuurde mij mooie foto's van de hoek Arendsdaalder/Krabbelaarspad.
In 2011 werden de resten gevonden van een vliegtuig, die in de Tweede Wereldoorlog was neergestort, in de buurt van het kunstmatige het eiland "het OOG" in de monding van de IJssel. Het is een paar jaar stil gehouden totdat in 2014 of zoveel eerder was besloten tot berging van de resten.
Aat de Jonge, burgemeester van Dronten realiseerde zich maar al te goed dat het NIET bergen van dit vliegtuig en daarmee de bemanning, in schril contrast zou staan met de jaarlijkse herdenkingen op 4 Mei. In dit vliegtuig hadden de kameraden van de Airgunners (jaarlijkse gasten in Dronten) gezeten! Die moet je een eervol graf gunnen! Ik ben het daar van harte mee eens.
Naast het onderhouden van Dronten in Beeld, deze website, werk ik vaak op de website Back to Normandy. Daar vermeldde ik jaren geleden het bestaan van allerlei crashlocaties waaronder de Wellington met serienummer HF544 die ergens in de buurt van Dronten zou zijn neergestort. Met mijn kennis en belangstelling voor WWII heb ik geprobee ...
Lees verder...
Het beste van Flevoland editie Dronten
De ware Airgunner van de RAF (zie kenteken van de auto). Harry Iron op bezoek bij Fred Vogels.
Ik was even in dubio: valt deze foto onder architectuur of is dit een landschapsfoto op het Krabbelaarspad. Maar toen vorig jaar grote machines de bomen recht kwamen zetten wist ik het weer.
Tijdens de Meerpaaldagen van augustus 2003, werden we door een hoogwerker van Bol opgetakeld en kon ik met mijn panoramacamera deze foto van de Arendschelling maken.
Het voormalige CMV op het Ottoplein. Op de foto de brand die de rechtervleugel (waar de moskee was gevestigd) deed afbranden. Met dank aan Omroep Flevoland voor het gebruik van de beelden.
Pagina 1 van 2