Fred's keuzeRSS

Hide map
Give them back their names

In Dronten zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog tussen de 15 en 20 vliegtuigen met hun bemanning neergestort. De vliegtuigen waren op weg of kwamen terug van een missie tegen het Naziregime. Een aantal heeft het overleefd, maar er zijn ook tientallen vliegers die het met hun leven hebben moeten bekopen. Voor onze vrijheid. De namen van de meeste vliegers zijn bekend. Zelfs met hun foto. Nu is er in Dronten een monument waar geen enkele naam van deze vliegers op staat.  In het volgende filmpje wordt uitgelegd waarom deze vliegers wel herdacht dienen te worden met hun naam, rang, moment van overlijden. Op dat prachtige maar lege monument. In het filmpje zie je ook alle gezichten van deze jonge mannen, ergens tussen de 20 en 30 jaar. Stuur een e-mail naar dronteninbeeld@gmail.com  om de Burgemeester Jean Paul Gebben te overreden om deze onrechtvaardigheid alsnog ongedaan te maken.

fotograaf
Hits273
Polderpioniers bij hun huis/barak
Pioniersweg,

Jong polderpioniers gezin bij hun huis/barak. De precieze locatie en tijdstip is onbekend. Rein Steenbeek-Jongman: Deze woningen stonden op Oud-Dronten.( ongeveer waar nu flestic is ) Wij woonden er vier jaar van af 1965.

Hits583

Mist op het Krabbelaarspad

fotograaf
Hits747
Gezicht op Flevoland
Rietweg,

Flevoland ergens op de Rietweg

fotograaf
Hits748
Arendsdaalder,

Jan stuurde mij mooie foto's van de hoek Arendsdaalder/Krabbelaarspad.

Hits839

In 2011 werden de resten gevonden van een vliegtuig, die in de Tweede Wereldoorlog was neergestort, in de buurt van het kunstmatige het eiland "het OOG" in de monding van de IJssel. Het is een paar jaar stil gehouden totdat in 2014 of zoveel eerder was besloten tot berging van de resten. Aat de Jonge, burgemeester van Dronten realiseerde zich maar al te goed dat het NIET bergen van dit vliegtuig en daarmee de bemanning, in schril contrast zou staan met de jaarlijkse herdenkingen op 4 Mei. In dit vliegtuig hadden de kameraden van de Airgunners (jaarlijkse gasten in Dronten) gezeten! Die moet je een eervol graf gunnen! Ik ben het daar van harte mee eens. Naast het onderhouden van Dronten in Beeld, deze website, werk ik vaak op de website Back to Normandy. Daar vermeldde ik jaren geleden het bestaan van allerlei crashlocaties waaronder de Wellington met serienummer HF544 die ergens in de buurt van Dronten zou zijn neergestort. Met mijn kennis en belangstelling voor WWII heb ik geprobee ...
Lees verder...

Hits433
Het beste van Flevoland editie Dronten

Het beste van Flevoland editie Dronten

fotograaf
Hits1,219
Station Dronten
De Noord,

Het station. Een foto genomen vanuit de trein

fotograaf
Hits1,194
Tunnel onder het Veluwemeer
Drontermeerdijk,

Tunnel onder het Veluwemeer

fotograaf
Hits1,296
De ware Airgunner van de RAF Harry Iron
Arendsdaalder,

De ware Airgunner van de RAF (zie kenteken van de auto). Harry Iron op bezoek bij Fred Vogels.

fotograaf
Hits1,152
De bomen staan recht
Krabbelaarspad,

Ik was even in dubio: valt deze foto onder architectuur of is dit een landschapsfoto op het Krabbelaarspad. Maar toen vorig jaar grote machines de bomen recht kwamen zetten wist ik het weer.

fotograaf
Hits1,512
Promotiefilmpje over Dronten
Zuidsingel 61,

Met aankondiginh toekomstvisie 2025

Datum
Hits1,106
Promofilmpje Dronten 2006

Promofilmpje over Dronten uit 2006

Datum
Hits1,312
Zicht op Arendschelling
Arendschelling, , 8253CB

Tijdens de Meerpaaldagen van augustus 2003, werden we door een hoogwerker van Bol opgetakeld en kon ik met mijn panoramacamera deze foto van de Arendschelling maken.

Hits1,208
Voormalige CMV en moskee op het Ottoplein
Ottoplein,

Het voormalige CMV op het Ottoplein. Op de foto de brand die de rechtervleugel (waar de moskee was gevestigd) deed afbranden.  Met dank aan Omroep Flevoland voor het gebruik van de beelden.

Hits1,881
Doe het in Dronten
Zeeasterweg,

Doe het in Dronten. Een uitvinding van burgemeester Toine Gresel (1997 - 2004). Anno 2012 nog steeds een onderwerp op de landelijke televisie

Datum
Hits1,121
Lijzijde,

Dit kunstwerk en 25 anderen zijn door Lixenberg in bruikleen aan de gemeente gegeven.

Hits1,068