Verkeerscontrole van vrachtauto's door de Rijkspolitie. 1980. Locatie?
De wedstrijd "Sterkste man van Nederland" door AVRO-tv georganiseerd in Dronten foto 1: Robert Nuy (20 stenen) foto 2: Jan Woudsma (19 stenen)
5 foto's. Algemene begraafplaats te Dronten aan de Wissel. De lommerrijke omgeving van tegenwoordig moet nog groeien.
De Schouwstraat in Dronten omstreeks 1969 Source: http://fotos.serc.nl/
Radicalen PRR vergaderen in Dronten. In de Meerpaal. Partij-voorzitter van de nieuwe politieke partij Radikalen, oud-minister P. Bogaers./Partij-voorzitter van de nieuwe politieke partij Radikalen, oud-minister P. Bogaers. 28-04-1968 Dhr. Aarden houdt betoog, links drs. Bogaers Drs. Bogaers na zijn rede, met partijgenoten Jurgens en Aarden Applaus van het nieuwe lid/oud-kamerlid dhr. van Doorn , links zijn echtgenote Belangstelling PVDA en D66, links boven dhr. Troels , rechts onder Den Uyl , rechts Dijkstra D66 /
Stemmen in Dronten (Oost-Flevopolder). De landdrost ir. Otto achter tafel kijkt bij stemmen toe. Deelnemende partijen op het verkiezingsbord Datum 25 oktober 1967 Ottoplein?
5000-ste inwoonster Oostelijk Flevoland. Het was een meisje volgens de bron. Naam (nog) niet bekend. Datum foto: 14 augustus 1964.Locatie nu even het oude gemeentehuis.
Vlaggen werden gehesen, ondermeer door huisvrouwen, toen in Dronten de eerste weekmarkt werd geopend. 13 Mei 1964. Op de achtergrond zijn nog net de daken van de Schouwstraat te zien. Later zal de markt een aantal jaren in de Meerpaal worden gehouden. Deze locatie werd ook gebruikt om de eerste herdenkingen te houden. Not voordat het vliegersmonument er was.
Het vroegere kerkgebouwtje in het Barakkenkamp van Dronten, dat enkele jaren onderkomen heeft verschaft aan de eerste ULO-school in Oostelijk Flevoland in 1963.
De tijdelijk tot winkel ingerichte woningen Foto 29 Mei 1962. Je kon bij de slager op Hoogaarstraat 19 ook ijs halen. En kapper De Groot was een huis verder.
Barakken voor de Rijksdienst. Daarna het eerste "gemeentehuis". Daarna werden er diverse instellingen in gevestigd zoals de moskee, een orthodoxe katholieke Kerk en was het begin van het CKV, Centrum Kunstzinnige Vorming die later na de Meerpaal verhuisde. Nog vele jaren was een veelgehoord verhaal dat de sfeer in de barakken daarna nooit meer is overtroffen.
Vader moeder en zoon. Op 3 februari 1961 werd W.J.G.M. van Beers, te Ketelhaven, als 1000-ste inwoner van Oostelijk Flevoland (Zo werd Dronten toen genoemd) geboren. De heer van Beers ondertekent de geboorteakte.
Een nog moeilijk te duiden foto van het latere Dronten wat het nu precies is, maar het is - volgens de bron - een overzicht van een uitgegraven stratenplan van Dronten. Gedateerd September-Oktober 1959. Voor het tijdsbesef: In 1957 kwam het latere Dronten (Oostelijke Flevoland) pas helemaal droog te liggen. Voorlopig gealloceerd in Dronten Centrum.
Pagina 2 van 3