List Categories and Listings by B

Busstation achter het gemeentehuis
Gemeentehuis,

Voormalige busstation (nu bij NS-station) achter het gemeentehuis met een prachtige doorkijk naar het Almere College en de laad- en loshaven daarachter. 

Category Luchtfoto's
Datum
Hits283
Bevrijdingsdag 2018

De foto is genomen op weg naar huis. Een rustige Haanstra aanblik van de Nederlandse vlag. Op het Redeplein, sinds vandaag het Taptoeplein geheten, was het een drukte van belang. Volle terrassen, veel te zien en te horen. Als de middenstand ook nog eens sfeerverhogende WWII muziek gaan draaien in het centrum, is het feest compleet. https://www.backtonormandy.org/audio.html 

Category Evenementen
Datum
Hits377
Biddinghuizen

Biddinghuizen. Periode?

Category Luchtfoto's
Datum
Hits341
Buitenbad Overboord

Buitenbad Overboord, binnenbad in aanbouw. Periode?

Category Luchtfoto's
Datum
Hits316
Botenthuis

Er wordt flink gebouwd in Dronten. Er is nog voldoende ruimte en de gemeente verdient er alleen maar aan. Dus waarom niet. Bijgaande foto is geschoten na een forse bui. Het lijkt haast wel of dit huis aan het water staat. Samen met de suggestie van het schuur-achtige front van de woning lijkt het net een botenhuis.

fotograaf
Datum
Hits301
Bomenrij op de Zuid
De West,

De West: Een van de vier hoofdwegen van het "oude" Dronten. Een voor elke vier windrichtingen. Volgens mij staan er geen huizen aan deze weg, alleen maar bomen. Voor bijgaande foto zijn ze mooi op een rij gezet.

fotograaf
Datum
Hits413
Berdien Steunenberg (Stenberg) in de Meerpaal

Ooit zat Berdien bij mij of ik bij haar op het conservatorium in Den Haag. In 1983 maakte ze haar Europese hit Rondo Russo. Hier een foto van haar naar ik vermoed ergens in de tachtiger jaren. In de Meerpaal? Na een tijdje in de politiek te hebben gezeten lijkt ze van het toneel verdwenen. We hebben in ieder geval fijne herinneringen aan haar muziek.

Category Evenementen
Datum
Hits389
Binnenlopen
De binnenloop,

Wel flauw: Iemand die in de Binnenloop loopt een te associëren met binnenlopen. Ik kon hem toch niet laten liggen.

fotograaf
Datum
Hits435
Bomen rooien

Bomen rooien is van alle tijden. Zeker in Dronten. Op het Oude Land krijgen bomen decennia de tijd om uit te groeien tot reusachtige natuurmonumenten. In de polder is dat anders. Zodra ze van enige betekenis worden, moeten ze vaak het loodje leggen. Gerooid. Daar zullen zeker scherpzinnige analyses van milieu- en natuurbeheer aan ten grondslag liggen. Op deze foto van het nog jonge Dronten worden de bomen geveld. Reden? Niet bekend. Evenals de locatie en het precieze tijdstip.  Voorlopig is de locatie ergens in het oudste gedeelte van Dronten bedacht. Maar dat kan evengoed ergens in Swifterbant of Biddinghuizen zijn.

Datum
Hits467
Bol benzine station in aanbouw
De Noord 99a,

Bol benzine station in aanbouw, Supertank De Noord zoals het nu heet.

Category Bedrijven
Datum
Hits395
Bibliotheek Ketelhaven
Boslaan,

Begrijpelijk dat de gemeente Dronten geen dependance van de Bibliotheek in Ketelhaven heeft. Ook het ontbreken van een bibliotheekbus is verklaarbaar. Men is toch al aangewezen op Dronten, dus een bezoek aan de bieb kan altijd worden gecombineerd met een andere boodschap. 

fotograaf
Datum
Hits426
Bomen aan De Noord
De Noord,

De Noord (aan de centrumzijde) blijft een mooie straat: Middenstandswoningen met een gemeentelijke monument status, mooie bomen en de quasi nonchalant geplaatste fiets van de fotograaf. De bewoners zullen straks wel moeten wennen aan de nieuwe overburen, zij zullen het zicht op het dierenparkje beperken.

fotograaf
Datum
Hits414
Benzinepomp aan de Ketting
De Ketting,

Ik kan me nog herinneren dat ik zaterdags een krantje en sigaretten haalde bij deze autodealer. Er was toen nog een bemande pomp. Ondertussen bestiert Bol de pomp en kan de autodealer zich meer focussen op de verkoop van de auto's.

fotograaf
Datum
Hits430
Bremerbaai
Bremerbaai,

 'Bremerbaai'.    Lodewijk Bolt © Je kunt zeggen dat deze foto misplaatst is, omdat de zomer voorbij is. Anders bekeken kun je ook stellen dat dit plaatje een leuke herinnering is aan het voorbije seizoen van zon en strand. Voor Bolt liggen die herinneringen niet aan de Bremerbaai. 'Volgens kenners is dit een van de mooiste stranden van de gemeente Dronten. Mij zul je er niet zo snel vinden: Ik heb liever een strand met zeewater en duinen.' Gerrit Wijnne

fotograaf
Datum
Hits511
Bij de oude fontein
Het Ruim,

Waar de fontein op deze foto vroeger het centrum van het winkelcentrum aangaf, is nu de nieuwe fontein op het Meerpaalplein meer de blikvanger van het centrum. Toch leent de oude fontein zich toch meer voor spelen met water en is vriendelijker voor kleine kinderen. Ook zichtbaar is het oude pand van Biggles, waar op dat moment de verhuizing van Bigfoot in voorbereiding was.

fotograaf
Datum
Hits436
Bremerbaai (2)
Bremerbaai,

De gemeente Dronten profileert zich steeds meer als vakantiebestemming. Op bijgaande foto, gemaakt op bij de Bremerbaai, lijkt het inderdaad net alsof je op een vakantiebestemming bent aangekomen: Strand, kinderen die in het zand spelen en een zonnebadende mevrouw op een strandlaken. Het ziet er zonnig uit. De Drontenaar weet natuurlijk wel beter en zoekt zijn heil elders.

fotograaf
Datum
Hits535
Bangma
Poort van Dronten,

Bangma nieuwe onderkomen. Lodewijk Bolt © Dronten - Als Lodewijk Bolt de deur uit gaat neemt hij zijn fototoestel mee. De Drontenaar maakt elke dag foto's. Van alledaagse zaken en minder voor de hand liggende situaties. Met die foto's vult hij zijn Facebook-pagina 'Groeten uit Dronten'. Speciaal voor FlevoPost maakt hij ook foto's. Deze week een foto van de achterkant van het in aanbouw zijnde bedrijfspand van Bangma Verpakking op industrieterrein De Poort van Dronten. Het bijzondere van deze foto is dat je er dingen op ziet die er niet meer zijn als het pand in gebruik wordt genomen: zand, een steiger en een hoofwerker, van die dingen. En nog iets, de achterkant ‘verdwijnt’ in de toekomst achter een nog te bouwen pand. De open blik is dan verdwenen. Gerrit Wijnne  

fotograaf
Datum
Hits502

Bedriegertjes oop het Meerpaalplein. Foto: fred Dokter Nabewerking: Fred Vogels

Category Architectuur
fotograaf
Datum
Hits838
Bossloot
Roggebotbos,

Opgezocht in Van Dale: Bossloot is geen Nederlands woord. Jammer, want in Dronten hebben we ze wel. Zie bijgaande foto gemaakt in het Roggebotbos.

fotograaf
Datum
Hits465
Betty Dekker

Betty Dekker

Category Mensen
fotograaf
Datum
Hits773