DieptepuntenRSS

Dieptepunten

Hide map
Politie naar op hol geslagen klokken gestuurd

Inwoners van Dronten lagen in de nacht van dinsdag op woensdag wakker doordat de klokken van de oude Ludgerustoren spontaan begonnen te beieren. Rond 01:15 uur kreeg de politie de melding dat de kerkklokken op de Kop van het Ruim in Dronten een eigen leven waren gaan leiden. De klokken waren door onbekende oorzaak spontaan gaan luiden en wilden niet stoppen.Afstandsbediening werkte nietDe politie probeerde de klokken op meerdere manieren het zwijgen op te leggen, maar zonder het door vele Drontenaren zo hartgrondig gewenste resultaat. De wet van Murphy bleek ingetreden te zijn, want de afstandsbediening van de kerkklok werkte niet vanwege een storing, de aanwezige sleutel paste niet op de deur en de voor calamiteiten aangewezen contactpersoon bleek onbereikbaar.SlotenmakerDe politie heeft volgens een bericht op Facebook uiteindelijk een slotenmaker laten komen. Deze heeft de deur van de kerktoren geopend. Agenten hebben vervolgens de stroom van de toren gehaald, waarna de rust in het d ...
Lees verder...

Datum
Hits442
Binnenloop,

De 17-jarige Akif Korkmaz uit Dronten is zaterdagavond door een steekpartij om het leven gekomen. Dat blijkt volgens politie uit sectie op het lichaam van de jongen. Het lichaam is inmiddels door de officier van justitie vrijgegeven en overgedragen aan de nabestaanden. Volgens de politie hebben zich na de steekpartij zaterdagavond in het centrum van Dronten veel getuigen gemeld.   bron: Omroep Flevoland

Datum
Hits1,211
Aanrijding op de Knip
Krabbelaarspad,

Deze oudere dame werd door een jonge meid van haar fiets gereden: kletsen op de fiets, niet opletten, verkeerde weghelft. Beste jonge weggebruiker: kijk toch wat beter wat er op de weg gebeurd. Dit zijn ongelukken die echt niet hoeven te gebeuren! 

Datum
Hits1,254
Ongeval N309 Elburgerweg-Abbertweg
Abbertweg,

Ongeval N309 Elburgerweg-Abbertweg

Datum
Hits1,086
Zeeasterweg,

Bij een ongeluk met twee vliegtuigjes in Dronten in Flevoland zijn twee mensen om het leven gekomen. De vliegtuigen waren opgestegen vanaf het vlakbij gelegen Lelystad Airport. Ze hebben elkaar waarschijnlijk in de lucht geraakt. De Diamond DA40 en een General Avia F 22 Pinguino waren van hetzelfde bedrijf: Wings over Holland. Of de slachtoffers in dienst zijn van het bedrijf is onbekend. Volgens de politie worden de gewonden met traumahelikopters naar het VU Medisch Centrum in Amsterdam en naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht.

Datum
Hits1,284
Inbraak automaterialenzaak Dronten
Houtwijk,

Rond middernacht, in de nacht van dinsdag 7 juni op woensdag 8 juni is er bij een automaterialenzaak aan de Houtwijk in Dronten ingebroken. Op de bewakingsbeelden is te zien hoe 4 negroide mannen een raam forceren. Hierna gaan 3 van hen naar binnen. Daar proberen ze een kluis te openen. Op het moment dat de camera wordt ontdekt gooien ze daar een doek over en verdwijnen ze uit zicht. Locatie?    

Datum
Hits1,172
Brand op bedrijventerrein De Noord
Staalwijk,

In Dronten woedt een zeer grote brand op bedrijventerrein De Noord. Volgens de brandweer ontstond het vuur rond 8 uur maandagmorgen bij een bedrijf dat matrassen recyclet. Ook drie andere bedrijven in dezelfde loods, waaronder een autospuiterij, zijn ten prooi gevallen aan de vlammen. De brandweer probeert te voorkomen dat het vuur overslaat naar een naastgelegen vetsmelterij. Bij de brand komt een dikke, zwarte rook vrij. Er wordt nog onderzocht of daar gevaarlijke stoffen inzitten. Uit voorzorg worden omwonenden opgeroepen ramen en deuren gesloten te houden. Volgens de brandweer is er niemand gewond geraakt.

Datum
Hits626
Brand aan de Koperweg
Koperweg,

Bij een autobedrijf in Dronten woedde een grote brand. Lees: http://www.destentor.nl/regio/noordoostpolder/brand-verwoest-autobedrijf-1.3160480

Datum
Hits1,170
Voormalige CMV en moskee op het Ottoplein
Ottoplein,

Het voormalige CMV op het Ottoplein. Op de foto de brand die de rechtervleugel (waar de moskee was gevestigd) deed afbranden.  Met dank aan Omroep Flevoland voor het gebruik van de beelden.

Datum
Hits1,882
Brand op industrieterrein Swifterbant

Brand op industrieterrein Swifterbant. Locatie?

Datum
Hits507
Bremerberg,

Twee doden en negen gewonden na gasexplosie in bungalowpark de Bremerberg bij Dronten; totaal verwoeste interieur van de bungalow. 19-september 1974. 

Datum
Hits1,018
Drinkwatervoorziening te Dronten grotendeels door brand verwoest. 1966

In de avond van 29 december 1966 werd het kantoor/magazijn van de Drinkwatervoorziening te Dronten grotendeels door brand verwoest. Locatie?  

Datum
Hits435