Religieuze instellingenRSS

Religieuze instellingen

Hide map
Open Hof
De Zuid 2,

Kerk/zalencentrum Open Hof tegenover het gemeentehuis. Voor niet religieuzen vooral bekend van de bazaar en het voormalige vertrekpunt van de Airgunners naar het Redeplein. Daarnaast komen er allerlei clubjes daar bij elkaar. Op deze foto word een stukje aangebouwd. 

Hits464
Fatih Moskee Dronten
De Ketting 2,

Fatih Moskee Dronten in aanbouw.

Hits506

De Ludgeruskerk De oude Ludgeruskerk dateert uit 1963-1964, en werd ontworpen door J. Sluijmer. De kerk werd in 1964 door kardinaal Alfrink geconsacreerd (zie inscriptie onderop kelk, inv.nr. 8739-26). Bij de kerk hoorden een pastorie, een parochiehuis en een school. Begin jaren 1990 dacht het parochiebestuur na over de onroerende goederen van de parochie. Zij kwam tot de conclusie dat veel van de beschikbare ruimte niet werd gebruikt. Daarom vatte men het plan op de oude kerk te laten verbouwen. De parochie vroeg voor dit doel architektenburo Brink & Fleer te Dronten om een ontwerp. Maar projectontwikkelaar Bramer Beheer stelde een ander scenario voor. Hij vroeg het parochiebestuur de kerk en bijbehorende gebouwen te verkopen, zodat de grond gebruikt kon gaan worden voor de uitbreiding van het dorpscentrum. Het parochiebestuur besloot hier, na lang beraad, mee akkoord te gaan. De oude kerk is uiteindelijk rond 2000 afgebroken, alleen de toren resteert nog. De nieuwe kerk kwam in 1 ...
Lees verder...

Hits501
Ludgerus Kerk
Ludgerusplein 2,

Ludgerus Kerk aan de achterkant. Wat heet achterkant (= m.i. voorkant)

Datum
Hits1,165
Werfstraat,

Twee foto's geven het beeld van de Westzijde van het R.K.-kerkcentrum
. De andere foto geeft een impressie van het binnen gedeelte. Foto 1 februari 1985 Kerk is gesloopt, maar de toren staat er nog. Gezicht op de Noord te Dronten in Z.O. richting.

Hits407