Dronten ter discussie: All Listings 

Resultaten 1 - 4 van 4 This Category · All Listings
Filter listings...
Hide map
Redeplein,

500.000 euro. Waarvoor?  Voor het opknappen van het Redeplein/Meerpaalplein/U-zegt-het-maar-plein in Dronten is 500.000 euro uitgegeven om het op te knappen. Voor de argeloze bezoeker is er visueel niet veel veranderd. Er zijn wat banken bij geplaatst. Er is een halve McDonalds logo geplaatst en fonteintjes, waar kinderen bij warm weer iets kunnen doen. Dat is het dan. Wie is hier heel gelukkig van geworden?       

Hits1,955

130.000 euro uitgegeven aan een hoopje schroot.  De Gemeente Dronten heeft dit bedrag uitgegeven aan de berging van een WWII vliegtuig. Met enige inspanning was snel duidelijk geworden dat dit vliegtuig al lang niet meer lag op de "nieuw" ontdekte locatie. Lees mijn onderzoek (Fred Vogels). Vragen aan de burgemeester Aat de Jonge om mijn artikel te weerleggen of te onderschrijven werd beantwoord met: "Er komt een definitief rapport voor de gemeenteraad". Dat rapport moet 3 jaar na dato nog komen. Hints aan de plaatselijke politiek (o.a. Paul Vermast) kwamen niet verder dan zwijgzaamheid. Vermoedelijk geen electoraal issue.   https://www.backtonormandy.org/nederlands/135-nederlands/626-een-verrassend-slot-aan-de-berging-van-de-wellington.html 

Hits668
Anonieme ambtenaren eisen hoofd Burgemeester

Een groep ambtenaren van de Gemeente Dronten eisen het hoofd van Burgemeester Aat de Jonge. Dit interne conflict, aangewakkerd door Omroep Flevoland (die op haar beurt de landelijke trend van anonieme aanklachten lijkt te gaan volgen zoals n.a.v.#metoo) krijgt steeds grotere vormen. Een trend die een nieuw rechtsgevoel en rechtsorde schijnt in te luiden: eerst veroordelen en dan pas kijken of iemand schuldig is. Een beeld dat volgens Dronten in Beeld naadloos past in een polariseerde samenleving.   De groep anonieme ambtenaren wilde uitsluitend anoniem poseren voor Dronten in Beeld. Zie bijgaande foto. Dronten in Beeld heeft getracht de verantwoordelijke raadsleden voor de aansturing van College en ambtenarenapparaat ook op de foto te krijgen. Maar die uitte de wens liever helemaal anoniem te blijven.   

Datum
Hits575

Eerlijk is eerlijk. Er waren ook momenten dat de ambtenaren, college en politiek in Vrede met elkaar leefden. Deze keer een foto zonder zonder blokjes voor hun ogen. Althans Dronten in Beeld veronderstelt dat dit een koor is van het ambtenarenkorps. Zie deze foto's met een Kerstzang in de hal van het gemeentehuis.  Dronten in Beeld hoopt oprecht dat de energie die van deze foto's uitstraalt - Vrede op aarde voor alle mensen van goede wil - zich weer meester maakt van alle mensen op het gemeentehuis.

Datum
Hits443