Directory: Popular Listings 

Resultaten 1 - 20 van 60
Hide map
De Rede,

Toevallig, al kijkend in een map van leuke QSO's (een term uit het zendamateurisme) en QSL kaarten kwam ik een kaart van PA6FLE tegen. Drontense zendamateurs die voor deze gelegenheid een zendstation hebben ingericht in of waarschijnlijk bovenop de Meerpaal.  Ik was in de tachtiger jaren actief als zendamateur - onder de roepletters PA3EHE - in mijn geliefde mode, het morseseinen. Dit kaartje geeft een bevestiging dat ik op de 80 meter band, vanuit Enschede, een verbinding heb gemaakt met de zendamateurs uit Dronten, ene Bob en ene Peter. Er staat geen jaartal bij, maar ik vermoed 1989. Een paar jaar later heb ik nog met de Flevoscouts uit Dronten meegedaan an de Jambory on the Air (JOTA) vanuit het Wisentbos.

Category Evenementen
Datum
Hits2,841
Sparlinghof,

Gevelsteen "De spiering is vrij klein voor vis". Deze steen is een gedenkteken aan Sparling. Bij een bombardementsvlucht in juni 1943 verongelukte de Lacaster ED 357 van Sparling en stortte in het IJsselmeer. De naam sparling wordt in 2 betekenissen gebruikt.

Category Kunstroute
Hits2,648
Indrukwekkende berging van een B-24 vliegtuig neergestort in het IJsselmeer

Een prachtige reportage over een berging van een vliegtuig. Niet in Dronten maar wel vlakbij (Oostvaarderplassen). Indrukwekkende berging van een B-24 vliegtuig neergestort in het IJsselmeer Met een nog jonge Zwanenburg.

Hits2,099
Redeplein,

500.000 euro. Waarvoor?  Voor het opknappen van het Redeplein/Meerpaalplein/U-zegt-het-maar-plein in Dronten is 500.000 euro uitgegeven om het op te knappen. Voor de argeloze bezoeker is er visueel niet veel veranderd. Er zijn wat banken bij geplaatst. Er is een halve McDonalds logo geplaatst en fonteintjes, waar kinderen bij warm weer iets kunnen doen. Dat is het dan. Wie is hier heel gelukkig van geworden?       

Hits1,938
Voormalige CMV en moskee op het Ottoplein
Ottoplein,

Het voormalige CMV op het Ottoplein. Op de foto de brand die de rechtervleugel (waar de moskee was gevestigd) deed afbranden.  Met dank aan Omroep Flevoland voor het gebruik van de beelden.

Category Dieptepunten
Hits1,879
Een bezoek aan 'onze' Lancaster
Arendsdaalder,

Een historische vlucht van 'onze' Lancaster. Past eigenlijk niet op deze website. De link: https://www.backtonormandy.org/av/video.html?videoid=103894930 A film marking the first public display of the Battle of Britain Memorial Flight Lancaster affectionately known as 'Thumper' alongside the Canadian Lancaster 'Vera' from the Canadian Warplane Heritage Museum in Ontario, Canada. This was recorded at Biggin Hill Airport shortly after the two aircraft had officially displayed for the first time at the Eastbourne Airshow on Thursday 14th August 2014. Music by Fred Vogels. Thumbnail photo by Laurence Pierce. 

fotograaf
Hits1,759
Rijksdienst, gemeentehuis, CMV, Moskee, Kerk, CKV
Ottoplein,

Barakken voor de Rijksdienst. Daarna het eerste "gemeentehuis". Daarna werden er diverse instellingen in gevestigd zoals de moskee, een orthodoxe katholieke Kerk en was het begin van het CKV, Centrum Kunstzinnige Vorming die later na de Meerpaal verhuisde. Nog vele jaren was een veelgehoord verhaal dat de sfeer in de barakken daarna nooit meer is overtroffen.

Datum
Hits1,725
Meetstoel U99
Biddingringweg - Nonnetjesweg,

Meetstoel U99 Voor het droogvallen van de polder werden stellages opgericht van waaruit de polder opgemeten (voor vaarten en wegen) kon worden, de zgn. snelliusmeetingen. Hierbij werd gekeken naar punten op het oude land zoals kerktorens.  Deze stellages werden meetstoelen genoemd.

Category Erfgoed
Hits1,609
De Knip,

Mijn mooiste plekje is niet echt enerverend met een spetterend verhaal. Nee, het is de Knip. De Knip waar altijd wel wat gebeurt. De Knip is een wonderlijke constructie bij de jachthaven. Beroepsvaart en recreatievaart moeten met een knop (aan een paal in het water) de brug open maken. Als een plezierjacht niet door de juiste opening vaart blijft de brug rustig 10 minuten of langer openstaan. Dit plekje symboliseert in alle jaargetijden, op geheel eigen wijze het moment van het seizoen. In de winter als er geschaatst kan worden is de brug bijna overbodig en meestal dicht. In de lente als je vanaf de brug kijkt naar alle watervogels die zich opmaken voor gezinsvorming; wat een drukte! De ganzen die je verwelkomen zijn blijkbaar verhuisd. De nieuwe afrastering is er nog wel. In de zomer wanneer alle geboden om van de brug af te springen worden genegeerd. Ondanks de sportieve politie op de fiets. In de herfst als ik de brug nader, zet ik mijn kraag hoog op. Want op een of andere man ...
Lees verder...

Category Landschap
fotograaf
Hits1,575

Bij de eerste sneeuw van dit jaar werd de Hanzelijn officieel geopend door onze Koningin. Op de foto's zijn vooral veel ruggen van mensen te zien. Het gebeuren zelf was vanaf de locatie niet te zien. Er stond wel een scherm opgesteld waar een rechtstreekse uitzending van TV Flevoland te volgen was. Voor een direct fotoverslag voor deze website is het nog even hopen op getuigen die wel op het perron mochten staan en een foto hebben kunnen maken. Een paar foto's zijn van de beeldbuis geplukt om de herinnering compleet te maken

Category Hanzelijn
Hits1,523
De bomen staan recht
Krabbelaarspad,

Ik was even in dubio: valt deze foto onder architectuur of is dit een landschapsfoto op het Krabbelaarspad. Maar toen vorig jaar grote machines de bomen recht kwamen zetten wist ik het weer.

Category Architectuur
fotograaf
Hits1,511
Hypotheek visie
Het Ruim 66,

Hypotheekvisie anno 2006. Tegenwoordig 6 vestigingen op verchillende locaties.

Category Bedrijven
Hits1,499
Het Toplicht, wijk De Boeg
Toplicht,

Vorig jaar heb ik via een serie verhalen onder de titel ???Memory Lane?۪ mijn jeugd en heden in Dronten beschreven in de FlevoPost. Voor die serie heb ik veel plekken uit mijn jeugd bezocht. Als ik ̩̩n plek als favoriet moet benoemen, is dat deze plek in wijk De Boeg, bij het huis waar wij woonden, aan het Toplicht. Vroeger lag hier op de heuvel een groot houten schip. Ik heb geen idee waarom, maar het was een mooie speelplek, en vanaf de voorsteven had je een mooi uitzicht over het Toplicht en de kuil achter de huizen. De meeste tijd heb ik echter op de voetbalvelden rondom de speelplek rondgebracht. Ik liep moeilijk, en als ik teveel liep kon ik haast niet meer lopen van de pijn. Tot mijn 18e heb ik jeugdreuma gehad, en dat betekende dat ik een klein, mager en kwetsbaar kind was. Maar ik moest wel in beweging blijven. Daarom kreeg ik van mijn ouders een hond, en met die hond heb ik hier kilometers rondgelopen. Ik ging ook vaak voetballen, al stelde dat technisch niet veel voor, maar ...
Lees verder...

Hits1,496
De Rede,

Precies 20 jaar later dan D-Day, de geallieerde landingen in Normandië (6-6-1944 en 6-6-1964) deden de Beatles Dronten aan. Ze waren op weg naar het plaatsje Blokker om daar een concert te geven in een veilinghal. Nadat ze door de landdrost in het gemeentehuis op het Redeplein waren ontvangen staken ze het plein over (zie de eerste foto) om bij de plaatselijke snackbar "het Eiland" een patatje te gaan eten. Onverwacht ontstond daar een woordenwisseling tussen John Lennon en de eigenaar van de eetgelegenheid. Lennon werd boos omdat er een "patatje Oorlog" op het menu stond. Uit alle macht probeerde hij de uitbater ervan te overtuigen dat de naam "patatje Oorlog" in een "patatje Peace" veranderd zou moeten worden. De maker van frieten van Flevolandse bodem weigerde: "ik zet geen "patatje pies" op mijn menu. Op 20 Maart 1969 hielden Lennon en zijn vrouw Yoko Ono in een gehuurde flat aan het Redeplein, pal tegenover de snackbar - een Bed-In. Zie de tweede foto. Een geweldloos pr ...
Lees verder...

Hits1,477
De Noord,

Als het perron afliep op de eerste dag van de Hanzelijn kon je meteen bij de brandweer terecht. De eerste foto: een hoopje brandweerkleren. Blijkbaar klaarliggend om er meteen in te springen. Of is de brandweer uitgekleed? Laatste foto: volle en legen zuurstof flessen. Met een variant daarop. 

Category Hanzelijn
Hits1,455
Centrum van Dronten
Het Ruim,

Voormalige centrum van Dronten. Welke datum?

Category Zoeken we op
Hits1,426
Uitzicht vanuit Wisentbos
Wisentbos,

Mijn mooiste stukje in Dronten is een stukje natuur. Alhoewel de term "natuur" niet volledig op z'n plaats is in de polder. Dit heuveltje is gelegen aan de rand van het Wisentbos en biedt een mooi uitzicht op de akkers.

Category Landschap
Hits1,387