List Categories and Listings by G

Give them back their names

In Dronten zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog tussen de 15 en 20 vliegtuigen met hun bemanning neergestort. De vliegtuigen waren op weg of kwamen terug van een missie tegen het Naziregime. Een aantal heeft het overleefd, maar er zijn ook tientallen vliegers die het met hun leven hebben moeten bekopen. Voor onze vrijheid. De namen van de meeste vliegers zijn bekend. Zelfs met hun foto. Nu is er in Dronten een monument waar geen enkele naam van deze vliegers op staat.  In het volgende filmpje wordt uitgelegd waarom deze vliegers wel herdacht dienen te worden met hun naam, rang, moment van overlijden. Op dat prachtige maar lege monument. In het filmpje zie je ook alle gezichten van deze jonge mannen, ergens tussen de 20 en 30 jaar. Stuur een e-mail naar dronteninbeeld@gmail.com  om de Burgemeester Jean Paul Gebben te overreden om deze onrechtvaardigheid alsnog ongedaan te maken.

fotograaf
Hits266
Garage Schaap
Installatieweg 41,

Garage Schaap nog helemaal alleen. Periode?

Category Luchtfoto's
Hits325
Garageboxen
Kampanje,

Je kunt zien dat de gebruikers van de garageboxen er nog wat van probeerden te maken; een box een andere kleur geven, strakke verticale strepen, iets met diagonale strepen en zelfs een box die de indruk moet geven dat een olifant met geweld door de deur is gelopen. Enige coördinatie heeft hier helaas geen vat kunnen krijgen op het geheel. Jammer. De vuilnisbak slaat hier geen gek figuur.

fotograaf
Hits444
Grabbelen en graaien

Grabbelen en graaien. Dit keer geheel legaal. Onder toezicht van fotografen en toezichthouders. Ongetwijfeld zo'n moment waar men in gelimiteerde tijd een boodschappenwagentje mag volladen. Voor deze gelegenheid is de winkelwagen geparkeerd in de AH, maar dat ken heel goed ergens anders geweest zijn.  

Hits360
Glasbakken nieuwe stijl
Schipbeek,

Glasbakken nieuwe stijl.             Lodewijk Bolt © De foto is gemaakt aan de Schipbeek, naast de Carwash, vlakbij de gemeentewerf. De nieuwe glasbakken staan onbeheerd aan de kant van de weg, te wachten op hun nieuwe bestemming. 'Iemand die graag een eigen glasbak in zijn tuin wil, kan de benodigde onderdelen zo bij elkaar scharrelen,' schrijft Bolt in zijn begeleidende mail. 'Het legen wordt dan echter wel een probleem,' merkt hij ook nog op.   Gerrit Wijnne

fotograaf
Hits463
Graanveld
Rendierweg,

Graanveld Lodewijk Bolt © De foto is gemaakt aan de Rendierweg, maar dat doet er eigenlijk niet zo toe. Bolt had hem overal in de weidse polder kunnen maken. Bolt zegt er zelf het volgende over: 'Het is vakantietijd en iedereen heeft behoefte aan rust. Ook de inwoners die in deze periode niet op vakantie gaan, hebben af en toe behoefte aan rust. Vijf minuten staren naar dit graanveld kan dan wonderen doen.' Gerrit Wijnne

fotograaf
Hits483
Gebied in ontwikkeling

Materiaal nieuwe brug Lodewijk Bolt © Waar gewerkt wordt moet op gezette tijden geplast worden. Vandaar de dixie op de foto. De foto is gemaakt langs de Dronterringweg ter hoogte van Dronten. In beeld de ‘werkplaats’ voor de aanleg van een brug. Centraal in beeld een beton-/cementmolen, op de achtergrond zijn containers en een heimachine te zien. Een gebied in ontwikkeling. Gerrit Wijnne

fotograaf
Hits517
Graffiti verwijderen
Gildepenningdreef,

Straatmeubilair en andere gemeentelijke kunstwerken worden vaak bewerkt met graffiti. Soms lelijk en soms best OK. De gemeente heeft velt helaas geen oordeel over de graffiti en zorgt dat alle werken regelmatig worden geschoond. Ook hier onder de brug naar de West.

fotograaf
Hits513
Gemaal Colijn
Vossemeerdijk 1,

In de zomer van 1950 werd door Zuiderzeewerken ten westen van de Ketelmond het dijkvak Q gebouwd. In dit perceel werd de bouwput voor het gemaal Colijn met de Ketelsluis gepland en ontstond Ketelhaven. In november 1951 kwam de bouwput Ketelhaven gereed en in januari 1956 was de bouw van het gemaal zover gevorderd, dat de drie hoofdmotoren aangevoerd konden worden. Datzelfde jaar vond de aanbesteding van de bouw van de schutsluis plaats. Op 13 september 1956 wordt de ringdijk om de polder Oostelijk Flevoland gesloten en werden de gemalen Colijn, Wortman (Lelystad-Haven) en Lovink (Harderhaven) in gebruik gesteld. Deze gemalen hebben gezamenlijk Oostelijk Flevoland drooggemalen. De kosten voor de drie gemalen bedroeg, omgerekend ongeveer 1 miljoen euro.

fotograaf
Hits472
Gemeentelijke monumenten
De Noord,

In de gemeente Dronten staat 1 rijksmonument: Gemaal Lovink. Verder kent de gemeente alleen gemeentelijke monumenten. Het rijtje woningen aan De Noord is hier een voorbeeld hier van. We hebben er een leuke collage van gemaakt. 

fotograaf
Hits503
Groenlandstraat
Groenlandstraat,

De Groenlandstraat is een van de oudste straten in Dronten. Laat je echter niet op het verkeerde been zetten: De foto is gemaakt in 2016, zo'n 50 jaar na de aanleg van deze straat.

fotograaf
Hits442
Gezicht op Flevoland
Rietweg,

Flevoland ergens op de Rietweg

Category Fred's keuze
fotograaf
Hits744
Groenteboer
Het ruim,

Er rust geen zegen op de groentewinkel in 't dorp. Het doek lijkt nu definitief gevallen voor deze vitamineleverancier. Waarschijnlijk ten ondergegaan door de concurrentie van de 4 supermarkten in 't centrum en de groentekraam op de woensdagmarkt.

fotograaf
Hits561
Golfen Op Golfresidentie Dronten
Golfresidentie,

Golfen Op Golfresidentie Dronten

Datum
Hits1,015
Gemeente Dronten beste stagegemeente 2013
De Rede,

Gemeente Dronten beste stagegemeente 2013

Datum
Hits906
Grauwe Gans
Kamperhoek,

Een Grauwe Gans tekent fraai in de sneeuw van de omgeving Kamperhoek. Niet voor te stellen dat er in 1971 nog maar zo'n 100 broedparen waren in Nederland. Tegenwoordig hebben we zo'n 350.000 wintergasten van deze grote dieren. Flevoland heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan die spectaculaire groei.

Hits1,172
Groen in Dronten

In het voorjaar lacht het frisse groen je toe! Met een ochtendzonnetje een fraai gezicht. Hier vlakbij de manege (rechts).

Category Landschap
Hits1,244
Green Organics
De Kromme Rijn 1,

Green Organics anno 2006

Category Bedrijven
Datum
Hits1,070
Golfresidentie in 2006

Golfresidentie in 2006

Category Architectuur
Datum
Hits1,038
Gemeentehuis Dronten in 2006
De Rede 1,

Gemeentehuis Dronten in 2006

Datum
Hits981