List Categories and Listings by K

Koningsdag 2019

Koningsdag 2019. Begon met regen. 

fotograaf
Hits349
Ketelhaven
, 8251PM

Ketelhaven bij het oude lands end, wat nu niet meer is.

Category Danny Tax
fotograaf
Hits369
Kamphuis Biddinghuizen

Autobedrijf Kamphuis Biddinghuizen. Periode?

Category Luchtfoto's
Hits309
Koggestraat in de sneeuw
Koggestraat,

Het sneeuwde voor het eerste in de winter van 2017/18. Dus tijd voor wat winterlandschapjes in Dronten. Deze is gemaakt in de Roggestraat. Monique, Joke, henk en Ina Hummel, Karin van Putten en Harry vd Ploeg hebben daar gewoond.

fotograaf
Hits404
Kerst in't winkelcentrum
Redepassage 20-24,

Tja, als het voor het eerst in het seizoen sneeuwt, moet de fotograaf er toch echt op uit voor de winterplaatjes. Zie hier een plaat van gemaakt in het winkelcentrum met een mooie besneeuwde kerstboom. Ook een nooduitgang van de Meerpaal staat er mooi op. Voor de kerstdagen was de boom helaas al weer opgeruimd.

fotograaf
Hits330
Kerstbomen ophalen in de Boerenhemel?

Kerstbomen ophalen in de Boerenhemel? Wie weet het.

Category Zoeken we op
Hits487
Kees Dekker
Ottoplein,

Cornelis (Kees) Dekker (Zuid-Beijerland, 6 februari 1938) is een voormalig burgemeester van Elburg, Hattem en Dronten. Kees Dekker studeerde economie aan de Nederlandse Economische Hogeschool te Rotterdam. Vervolgens volgde hij een postdoctorale opleiding voor het vak van registeraccountant. Dit laatste beroep heeft hij enkele jaren lang uitgeoefend. Verder was Dekker van 1966-1968 namens de Christelijk-Historische Unie (CHU) gemeenteraadslid in de toenmalige gemeente Westmaas. Eind 1968 werd Dekker benoemd tot waarnemend burgemeester van Elburg, hangende een fusie van deze gemeente met de gemeente Doornspijk. Deze fusie zou in 1974 haar beslag krijgen. In 1972 werd Dekker benoemd tot burgemeester van Hattem. Van 1981-1997 was hij burgemeester van Dronten. Locatie en datum?  

Category Mensen
Hits563
Ketelsluis
Vossemeerdijk 1,

Het nivoverschil tussen de waterhoogte in het IJsselmeer en de waterhoogte van de kanalen achter de dijk is aanzienlijk. Vandaar de sluis. Het nivoverschil is zo'n 6 meter. Nu maar hopen dat het sluis het nog een tijdje volhoud. Ik wilde nog een grapje maken over de zondvloed, maar laat ik dit maar niet doen.

fotograaf
Hits1,089
Klossen

Bij de aanleg van het nieuwe industrieterrein "Poort van Dronten" moeten er voldoende kabels worden getrokken voor de nodige voorzieningen. Ik ben even bezig geweest om de klossen op mooi te rangschikken, maar het resultaat is er ook naar.

fotograaf
Hits436
De Kiel,

Kapsalon Bodrum

Category Winkels
Hits508

Klaver Keurslager

Category Winkels
Hits531
Kinderverkoop
Het Ruim,

Vogele had een mededeling op de etalage die menig Drontenaar op het verkeerde been zette: "Kids sale inside". Voor de zekerheid toch nog maar even nagevraagd: bleek om kinderkleding te gaan.  

fotograaf
Hits445
Koeien in't rood
wisentweg,

Wie "Dronten" zegt, zegt "boeren" en daar horen natuurlijk ook koeien bij.

fotograaf
Hits481
Kerk Toren H. Ludgerus kerk
Helling, , 8251KD

Kerk Toren H. Ludgerus kerk gezien vanaf de appartementen aan de Helling. 

Category Danny Tax
fotograaf
Hits371
Kop van 't Ende
Elburgerweg / Drontermeerdijk,

Kop van 't Ende met restanten van een oude havenhoofd van Elburg

Category Erfgoed
Datum
Hits1,086
De Boeg,

De fraai gerenoveerde woonwijk de Boeg in Dronten heeft een aantal aantrekkelijke speelplaatsen gekregen waar de kinderen zich kunnen uitleven. Aan de veiligheid is goed gedacht.

Category Mensen
Hits1,097
Kiekendief
Gangboord,

Daar loop je zomaar voorbij. Een prachtige vogel van een onbekende kunstenaar althans dat was het. Het kunstwerk van brons is vervaardigd door de kunstenares Marijke Cieraad.

Category Kunstroute
Datum
Hits1,033
Ketelmeer 1

Category Landschap
Datum
Hits1,063
Ketelmeer 2

Category Landschap
Datum
Hits1,088
Ketelmeer 3

Category Landschap
Datum
Hits1,035