List Categories and Listings by O

De Noord,

Opening winkels aan de Noord: Formido, De Wrede (al weer weg) en Leen Bakker. Datum onbekend.

Category Winkels
Datum
Hits305
Open Hof en Meerpaal

Open Hof en Meerpaal voordat het gemeentehuis was gebouwd. Bushalte, postkantoor en nog meer. Periode?

Category Luchtfoto's
Datum
Hits336
Onbekende locatie

Onbekende locatie. In de buurt van Veldhuizenbos?

Category Luchtfoto's
Datum
Hits547
OSIVEO Dronten

OSIVEO Dronten, Ons Spel Is Vreugde En Ontspanning.  In 2014 bestond de accordeonvereniging 50 jaar. OSIVEO hoort daarmee tot de oudste verenigingen van Dronten. Als directeur van het CKV had ik ze graag betrokken bij de activiteiten van het kunstencentrum. Maar helaas. Maar gelukkig bestaan ze nog steeds en zit de opleiding nu in de Meerpaal! Deze foto is alweer van wat jaartjes geleden. Locatie, datum?   

Datum
Hits539

Ook in Dronten gaan mensen dood. Nog steeds laat de kerktoren weten dat iemand is overleden, aan hen die het horen willen. Gelukkig krijgen zij die zijn gestorven ook na hun dood het respect. Het klokkengelui na de uitvaart. Dan zijn we even stil.    Op de foto onder andere Frans Nieuwland, voormalig wethouder die een uitvaart bijwoont.

Datum
Hits421
Oogsten in de vroege ochtend of de late avond

Oogsten in de vroege ochtend of de late avond. In ieder geval een prachtige verstilde foto ergens op het platteland van de gemeente Dronten (richting Elburg Veluwemeer?). Kenners zullen ongetwijfeld kunnen zeggen wat we hier nu precies zien.

Datum
Hits369

Rinus Gerritsen en Cesar Zuiderwijk, bassist en drummer van Golden Earringin Dronten. Datum is onbekend. Barry Haye mag natuurlijk niet ontbreken.

Category Evenementen
Datum
Hits410

Ontgroening in Dronten is een titel die wellicht aan een kleine milieuramp. Echter verre van dat. Studenten van de CAH (AERES Hogeschool zoals het nu heet) ontkomen niet aan hun ontgroening, al mag gezegd worden dat dat een eitje is in vergelijking met een ontgroening in een van de grote steden.

Category CAH
Datum
Hits448
Omdat het nu kan
N307,

Voilà, een foto van de (oude) brug van de N307. Sinds kort is dit mogelijk gemaakt door de gemeente Dronten.

fotograaf
Datum
Hits398
Open Hof
De Zuid 2,

Kerk/zalencentrum Open Hof tegenover het gemeentehuis. Voor niet religieuzen vooral bekend van de bazaar en het voormalige vertrekpunt van de Airgunners naar het Redeplein. Daarnaast komen er allerlei clubjes daar bij elkaar. Op deze foto word een stukje aangebouwd. 

Datum
Hits462
Open Hof
De Zuid 2,

De leegloop van de kerken is ook merkbaar in Dronten. Het aantal bezoekers dunt uit, met name door natuurlijk verloop. Hoe lang houden ze het hoofd nog boven water?  

fotograaf
Datum
Hits445
Oogsten

Een prachtige oude foto van oogsten in Dronten (gegarandeerd in Dronten genomen) Ik heb geen idee wanneer de foto is genomen: 70-80-90-er jaren? De kenners herkennen natuurlijk de oogstmachine. De locatie in Dronten zullen we nooit meer weten. 

Datum
Hits374
Op de fiets
Educalaan,

Een stukje fietsen op zondag. Lekker zonnetje erbij, wat wil je nog meer? En dan ook nog met zo een mooie rij huizen op de achtergrond.

fotograaf
Datum
Hits457
Op het perron richting Zwolle
De Noord,

Wat zijn we toch blij met een echt station in Dronten. Ik maak daar nu zelf ook regelmatig gebruik van. En het blijft een dankbaar onderwerp voor de fotograaf. Rustig, het was nog vroeg.

fotograaf
Datum
Hits445
Op de camping
Spijkweg 15,

Het toerisme in Dronten is volgens mij trekken aan een dood paard. Ikzelf zou er niet aan moeten denken om een week op deze camping te moeten verblijven. Ik woon hier. Daarentegen kan ik me best voorstellen dat er mensen zijn die deze kant van Nederland nog niet zo goed kennen en hier een weekje neerstrijken om een weekje de Hanzesteden te bezoeken. Met name Elburg, Kampen, Hasselt en Zwolle.

fotograaf
Datum
Hits437

De Ludgeruskerk De oude Ludgeruskerk dateert uit 1963-1964, en werd ontworpen door J. Sluijmer. De kerk werd in 1964 door kardinaal Alfrink geconsacreerd (zie inscriptie onderop kelk, inv.nr. 8739-26). Bij de kerk hoorden een pastorie, een parochiehuis en een school. Begin jaren 1990 dacht het parochiebestuur na over de onroerende goederen van de parochie. Zij kwam tot de conclusie dat veel van de beschikbare ruimte niet werd gebruikt. Daarom vatte men het plan op de oude kerk te laten verbouwen. De parochie vroeg voor dit doel architektenburo Brink & Fleer te Dronten om een ontwerp. Maar projectontwikkelaar Bramer Beheer stelde een ander scenario voor. Hij vroeg het parochiebestuur de kerk en bijbehorende gebouwen te verkopen, zodat de grond gebruikt kon gaan worden voor de uitbreiding van het dorpscentrum. Het parochiebestuur besloot hier, na lang beraad, mee akkoord te gaan. De oude kerk is uiteindelijk rond 2000 afgebroken, alleen de toren resteert nog. De nieuwe kerk kwam in 1 ...
Lees verder...

Datum
Hits498
Opslag Lixenberg
Staalwijk 37,

De kunstenaar Cyril Lixenberg heeft zijn sporen achtergelaten in Dronten. Je ziet zijn kunstwerken op verschillende doorgaande wegen in Dronten. In de volksmond worden zijn werken rijplaten genoemd.

fotograaf
Datum
Hits505
Opvrolijken Meerpaalplein
Meerpaalplein,

Het Meerpaalplein was een behoorlijk kaal plein met weinig franje. Dit plein is gegijzeld door de Meerpaaldagen: De grote tent moet er op kunnen passen. Met veel passen en meten is het plein opgevrolijkt met nieuwe bomen, een fonteinstraatje en een interactief speeltoestel. De verrijdbare bomen zijn helaas verwijderd. Deze hadden samen mooi een bosje kunnen vormen op het nog steeds kale plein

fotograaf
Datum
Hits472
Opvliegende ganzen
Philipsdaalder,

Elk jaar komt een steeds meer uitdijende gemeenschap ganzen de grasvelden langs de Vaart teisteren. Op bijgaande foto zie je ze opvliegen. De hond heeft me hierbij geholpen.

fotograaf
Datum
Hits468
Oliebollen
Schans,

De rood/witte kraam in het midden is de oliebollenkraam. Bij het plaatsen van deze foto in de FB pagina "Groeten uit Dronten" heb ik gevraagd waar je in Dronten de lekkerste oliebollen kan halen. Uit de vele reacties kwam De Ark er als favoriete oliebollenbakker uit. En inderdaad: Heerlijke bollen, een aanrader!

fotograaf
Datum
Hits558