List Categories and Listings by P

Passage gereed

De passage van Dronten heeft 2x toegevoegde waarde: ten eerste een snellere doorstroming voor het snelverkeer dat niets in Dronten heeft te zoeken en ten tweede een rustiger verkeersbeeld voor het verkeer dat wel Dronten in of uit moet aan de noordkant. De Golf op de foto rijdt nog op het oude weggedeelte. Het verkeer op de passage is slecht zichtbaar door de dijk tussen de wegen.

fotograaf
Hits398
Plein Spiegelstraat
Spiegelstraat,

In de tijd dat deze woningen werden gebouwd was de grond goedkoop. Op een plein meer of minder werd niet gekeken. Vandaar de ruime en rustige opzet van deze buurt. Een zegen voor de kinderen.

fotograaf
Hits350
Parkeren voor de Meerpaal

Parkeren voor de Meerpaal was vele jaren mogelijk. Zodat het plein is opgeknapt en nog eens opgeknapt. Het is niet duidelijk of we hier kijken naar oldtimers of dat we werkelijk terug gaan in de tijd.

Hits506
Politie naar op hol geslagen klokken gestuurd

Inwoners van Dronten lagen in de nacht van dinsdag op woensdag wakker doordat de klokken van de oude Ludgerustoren spontaan begonnen te beieren. Rond 01:15 uur kreeg de politie de melding dat de kerkklokken op de Kop van het Ruim in Dronten een eigen leven waren gaan leiden. De klokken waren door onbekende oorzaak spontaan gaan luiden en wilden niet stoppen.Afstandsbediening werkte nietDe politie probeerde de klokken op meerdere manieren het zwijgen op te leggen, maar zonder het door vele Drontenaren zo hartgrondig gewenste resultaat. De wet van Murphy bleek ingetreden te zijn, want de afstandsbediening van de kerkklok werkte niet vanwege een storing, de aanwezige sleutel paste niet op de deur en de voor calamiteiten aangewezen contactpersoon bleek onbereikbaar.SlotenmakerDe politie heeft volgens een bericht op Facebook uiteindelijk een slotenmaker laten komen. Deze heeft de deur van de kerktoren geopend. Agenten hebben vervolgens de stroom van de toren gehaald, waarna de rust in het d ...
Lees verder...

Category Dieptepunten
Hits439
Passage Dronten
Passage,

Aan de noordkant van het dorp Dronten is het een en al rotonde. Dit bevordert de doorstroom niet voor het verkeer dat langs Dronten rijdt. Voor een betere doorstroming wordt een extra weg aan de noordkant aangelegd zonder rotondes. Wordt dit jaar nog opgeleverd.

fotograaf
Hits415
Polderpioniers bij hun huis/barak
Pioniersweg,

Jong polderpioniers gezin bij hun huis/barak. De precieze locatie en tijdstip is onbekend. Rein Steenbeek-Jongman: Deze woningen stonden op Oud-Dronten.( ongeveer waar nu flestic is ) Wij woonden er vier jaar van af 1965.

Hits581
Plastic zakken aan lantaarnpaal
Golfresidentie,

'Plastic zakken aan lantaarnpaal'. Lodewijk Bolt © De foto is gemaakt op de Golfresidentie. Het beeld is alle Drontenaren bekend. Plastic zakken aan een lantaarnpaal. Ook op de Golfresidentie worden de ondergrondse containers voor restafval geplaatst. Bolt schrijft: 'De meerderheid van de bewoners ziet deze containers liever niet in de nabijheid van hun woning. Gelukkig zijn er veel grasvelden in deze wijk. Ze komen er daar vast wel uit.'   Gerrit Wijnne  

fotograaf
Hits402
Plas in 't Revebos
Reve - Abbert,

Laten we de natuur in de gemeente Dronten niet onderschatten. Ik zou er zelf niet heengaan als ik ergens ander woonde, maar als Drontenaar ben je er blij mee. We wandelen er graag met de honden.

fotograaf
Hits504

PvdA viert Sinterklaas

Category Politiek
Hits623
De binnenloop,

De politiek foldert driftig in het centrum van Dronten. Op de foto wat kopstukken van de PvdA met onder andere voorzitter van Luin

Category Politiek
Datum
Hits1,165
Promotiefilmpje over Dronten
Zuidsingel 61,

Met aankondiginh toekomstvisie 2025

Category Fred's keuze
Datum
Hits1,104
Promofilmpje Dronten 2006

Promofilmpje over Dronten uit 2006

Category Fred's keuze
Datum
Hits1,310
Padvinders zijn elk jaar weer present
De Rede 1,

Padvinders zijn elk jaar weer present bij de Dodenherdenkingen op het plein. Deze foto is gemaakt in 2006.

fotograaf
Hits1,039
Ottoplein,

Projectweek CKV 2003 gehouden bij de voormalige vestiging in het oude gemeentehuis op het Ottoplein. Met docenten Robert Bosaris, Hanneke Potthof, Fokke Runneboom, Harold Beukers, Maria Bloem, Henk Meijer, Wouter Rombouts, Wouter Eichelsheim, Monique Hanekamp. Precieze datum?

Hits567
Plezier met muziek voor gehandicapten
Ottoplein,

Al vele jaren kennen we de Jostiband Orkest in Nederland. Maar in de negentiger jaren had Dronten zijn eigen Jostiband Orkest. Wekelijks werden deze kinderen gebracht naar het Ottoplein in de tijd dat ik (Fred Vogels) daar directeur was. Wat een plezier hadden ze samen. De naam van deze inspirerende docent is me helaas ontschoten, zoals ik meestal namen vergeet. Maar gezichten vergeet ik nooit.

Hits388
Walibi,

Prins claus opent WK ploegen in Dronten op Flevohof (huidige Walibi); Claus bekijkt het lijnrechte spoor van een van de trekker Claus verwisselt zijn schoenen voor laarzen  

Hits564
Patat van Douwe
De Rede,

Patat van Douwe. Welke locatie? Welke datum?

Category Zoeken we op
Datum
Hits1,082
Plan 'De Boeg' 1976
De Boeg,

Plan " De Boeg", Een van de speciaal aanlegde kinderspeelplaatsen. Precieze locatie?  

Category Dronten bouwt
Hits325
Politie-agent Barendse (1975)

Politie-agent Barendse geeft aanwijzingen. (foto gemaakt op 19 april 1975) Locatie onbekend.

Category Mensen
Hits415
Paalwoningen Dronten in aanbouw 1969

Gezicht op een gedeelte van Dronten, genomen vanaf de Nederlands Hervormde kerk. Rechts op de voorgrond de in aanbouw zijnde zgn. paalwoningen.  

Category Luchtfoto's
Hits449