List Categories and Listings by Z

Zingen in Dronten. Dronten heeft nogal wat koren gehad. En ze zijn er nog steeds. Bijgaand een greep uit de vele foto's waarop zingende Drontenaren te zien zijn. Even Googlen en we hebben ook een leuk optreden van zanggroep Akkoord er bij gevonden.

Category Evenementen
Hits438
Zwaar materieel
De Eem 15,

‘Zwaar materieel’. Lodewijk Bolt © Een foto van het terrein van Gebroeders Van der Hilst aan De Eem in Dronten. Wie zou er niet graag eens een kijkje nemen binnen de hekken van het bedrijf? Snuffelen tussen alle opgeslagen zware materieel. De bulldozers, de hijskranen, de grijpers. Roestig en verweerd. Overgelaten aan de elementen. Je kunt er uren naar kijken, vindt ook Bolt. 'Ik sta regelmatig versteld van de vreemdsoortige voertuigen die daar staan. Elke keer als ik er langskom zie ik weer iets nieuws.'   Gerrit Wijnne  

fotograaf
Hits484
Zeldzaam Fictieve werkelijkheid
Meerpaal,

De Nederpop band Zeldzaam uit Biddinghuizen met de eerste uitvoering van hun muziek- en cabaretprogramma 'De Fictieve Werkelijkheid'. in de meerpaal dronten.

Category Meerpaal
Datum
Hits987

Zingen zal men in Dronten. Als is dat het laatste wat men nog kan. Een optreden (concert?) van het Piratenkoor. De soep en wijn waren prima! Het Flevolands Mannenkoor probeert behalve zingen ook nog zaken te doen. Waar anders dan in de Meerpaal

Category Hanzelijn
Datum
Hits1,086
Ziekenhuis St Jansdal - Polikliniek Dronten
Het Zwarte Water 77-83,

Ziekenhuis St Jansdal - Polikliniek Dronten

Category Bedrijven
Datum
Hits1,085
Zicht op Arendschelling vanaf het fietspad aan de overkant.
Arendschelling, , 8253CB

Vanaf het fietspad langs de Lage Vaart een mooi zicht op de Arendschelling

Category Landschap
Datum
Hits975
Zwanenburg vertelt zijn verhaal
De Rede 1,

Zwanenburg vertelt zijn verhaal over zijn werk als bergingsofficier. Deze foto is genomen in 2006 maar staat zker als voorbeeld voor de vele jaren dat Zwanenburg -met zijn bekende kist - de jeugd van Dronten vertelde over de historie van Dronten in Wereldoorlog 2. Datum is niet precies.

fotograaf
Hits1,326
Zicht op Arendschelling
Arendschelling, , 8253CB

Tijdens de Meerpaaldagen van augustus 2003, werden we door een hoogwerker van Bol opgetakeld en kon ik met mijn panoramacamera deze foto van de Arendschelling maken.

Category Fred's keuze
Hits1,206
De Rede,

Toevallig, al kijkend in een map van leuke QSO's (een term uit het zendamateurisme) en QSL kaarten kwam ik een kaart van PA6FLE tegen. Drontense zendamateurs die voor deze gelegenheid een zendstation hebben ingericht in of waarschijnlijk bovenop de Meerpaal.  Ik was in de tachtiger jaren actief als zendamateur - onder de roepletters PA3EHE - in mijn geliefde mode, het morseseinen. Dit kaartje geeft een bevestiging dat ik op de 80 meter band, vanuit Enschede, een verbinding heb gemaakt met de zendamateurs uit Dronten, ene Bob en ene Peter. Er staat geen jaartal bij, maar ik vermoed 1989. Een paar jaar later heb ik nog met de Flevoscouts uit Dronten meegedaan an de Jambory on the Air (JOTA) vanuit het Wisentbos.

Category Evenementen
Datum
Hits2,849

De eerste foto laat de opening van het geheel vernieuwde padvindersverblijf "Trappershonk" door dhr. Donker zien. Dat zegt de tekst bij bijgaande foto. Dan hebben we het over december 1979. De tweede foto laat een traditie zien die onlangs is opgehouden te bestaan. Door internet, social media is het niet meer spannend of bijzonder om met verre landen conctact te hebben met behulp van zenders en analoge verbindingen via de lucht. Als officeel zendamateur PA3EHE was ik (Fred Vogels) in 1999 aanwezig en verantwoordelijk voor de JOTA (Jambory on the Air) vanuit het Trappershonk. Een mast pionieren met tophoogte 30 meter, antennes installeren en 48 uur nonstop on the air. Op Dronten in Beleed staat nog wat meer: Zendamateurs in Dronten   

Hits430
Zuidelijke IJsselmeerpolders tegen de Meerpaal
asvd,

Cultuur tegen Sport Voetbalwedstrijd tussen het openbaar lichaam "Zuidelijke IJsselmeerpolders" en "de Meerpaal"  De keeper van de Meerpaal, dhr. G.A.M. Mossink.  

Hits386
Zomerfeesten in Dronten

Zomerfeesten in Dronten. 8 Juli 1966. Locatie bijgewerkt.    

Category Evenementen
Hits342