Woonplaats: Ketelhaven

Gemaal Colijn
Vossemeerdijk 1,

In de zomer van 1950 werd door Zuiderzeewerken ten westen van de Ketelmond het dijkvak Q gebouwd. In dit perceel werd de bouwput voor het gemaal Colijn met de Ketelsluis gepland en ontstond Ketelhaven. In november 1951 kwam de bouwput Ketelhaven gereed en in januari 1956 was de bouw van het gemaal zover gevorderd, dat de drie hoofdmotoren aangevoerd konden worden. Datzelfde jaar vond de aanbesteding van de bouw van de schutsluis plaats. Op 13 september 1956 wordt de ringdijk om de polder Oostelijk Flevoland gesloten en werden de gemalen Colijn, Wortman (Lelystad-Haven) en Lovink (Harderhaven) in gebruik gesteld. Deze gemalen hebben gezamenlijk Oostelijk Flevoland drooggemalen. De kosten voor de drie gemalen bedroeg, omgerekend ongeveer 1 miljoen euro.

fotograaf
Datum
Hits357
Rustig in de haven

In de winter is het een stuk rustiger in de jachthaven van Ketelhaven. Toch zijn er altijd nog mensen die hun boot in de haven hebben liggen. Gaan ze toch nog varen of zijn de kosten van een fatsoenlijke overwintering te hoog?

fotograaf
Datum
Hits365
Vossemeerdijk
Vossemeerdijk 1,

Foto van de Vossemeerdijk / Ketelhaven. Om te laten zien dat een niet elke foto een fraai onderwerp hoeft te hebben. Het gaat hier meer om de compositie dan om het onderwerp.

fotograaf
Datum
Hits336