List Categories and Listings by W

Weg met het gymgebouw
Gangboord,

Gelukkig hebben we de foto nog

fotograaf
Hits313
Weg met Copernicus mavo
Gangboord,

De gemeente koestert de geschiedenis van Dronten. Alleen met oudere gebouwen heeft ze problemen. Als het even kan gaan ze tegen de vlakte. Wel zo efficiënt en we kunnen er weer iets anders laten bouwen. De sloophamer heeft zijn intrek al genomen in het gebouw van de voorheen Copernicus mavo en het karakteristieke gymgebouw.

fotograaf
Hits343
Winkelcentrum en Meerpaal

Winkelcentrum en Meerpaal gezien vanaf Dronten centrum richting Oeverloper

Category Luchtfoto's
Hits302
Wonen aan de Educalaan
Educalaan 35,

Je zal er maar wonen: In Dronten en dan ook nog eens aan de Educalaan. De woningen zien er ook niet echt meer florissant uit. Ik kreeg sterk de indruk dat de woningen nu worden verhuurd aan studenten. Op zich niet zo gek; op loopafstand van de hogeschool en op kruipafstand van Cultus.

fotograaf
Hits298
Weerspiegeling in 't Wisenbos

 Weer of geen weer; de honden moeten uit. En dan zie je toch weer andere plaatjes in het Wisentbos. Foto's met een weerspiegeling scoren op de een of andere manier toch beter dan zonder.

fotograaf
Hits451
Wielrenner
Dieze,

Wielrenner. Lodewijk Bolt © Een foto van een wielrenner op de Dieze in Dronten. Toen Bolt de man zag fietsen vroeg hij zich af wanneer iemand op een fiets een fietser is en wanneer een wielrenner? Een theorie is dat je een fietser bent als je de fiets bestijgt om ergens heen te gaan. Een boodschap doen, een trein halen, bedenk het maar. Dit doe je meestal op een 'gewone' fiets. Een renner fietst om hard te fietsen, daarbij gehuld in lycra, met helm en flashy zonnebril. Fiets: racemodel. Gerrit Wijnne

fotograaf
Hits491
Wachten op de Knip
de knip,

De Knip, de fiets/wandelbrug tussen het oude dorp en de Munten, gaat eigenlijk alleen nog maar open voor recreatieve vaart. Sinds de sluiting van de voornaamste industrie aan't water houdt de binnenvaart het voor gezien.

fotograaf
Hits397
Wie kent deze man?

Wie kent deze man? Waar en wanneer zou dit kunnen zijn?

Category Zoeken we op
Hits536
WijLand Festival

Vergeleken met de Meerpaaldagen is het WijLand festival een oase van cultuur. Liever 1x in de 10 jaar het Wijland Festival dan elk jaar de Meerpaaldagen. Op bijgaande foto is de Dubbeldekker van XL. Laten we hopen dat we deze nog regelmatig tegenkomen op dit festival.

fotograaf
Hits473
Water oppompen voor besproeiing

Water oppompen voor besproeiing. Lodewijk Bolt © Dronten - Als Lodewijk Bolt de deur uit gaat neemt hij zijn fototoestel mee. De Drontenaar maakt elke dag foto’s. Van alledaagse zaken en minder voor de hand liggende situaties. Met die foto’s vult hij zijn Facebook-pagina ‘Groeten uit Dronten’. Speciaal voor FlevoPost maakt hij ook foto’s. Deze week een foto van het oppompen van water voor besproeiing. Het is een kenmerkend beeld voor de Flevolandse polder in de zomerse droogte. Het met water besproeien van gewassen. Het is zo kenmerkend dat het veel polderbewoners misschien al niet eens meer opvalt, al dat sproeien. Er is veel water nodig om het land kunstmatig te beregenen. Dit halen agrariërs uit sloten en vaarten. Daar is water genoeg, zoals hier te zien is bij de tocht nabij het Colijnpad. Gerrit Wijnne

fotograaf
Hits477
Warmonderhof
Wisentweg 8,

Het boerenvak is een manier van leven. Op Warmonderhof leren de voltijd studenten die manier van leven door te studeren, werken en wonen op één locatie. Door er dag en nacht te zijn ontstaat verbinding met de plek en het werk. Juist die verbintenis met de dieren, planten en bodem is de essentie van het boer-zijn. 's Ochtends zitten de studenten in de schoolbankjes en krijgen ze theorie. 's Middags brengen de studenten het geleerde direct in praktijk door mee te werken op de Hofbedrijven. (tekst van website van Warmonderhof))

fotograaf
Hits440
Wachten op de trein maar Zwolle

De Drontenaar is al redelijk gewend aan Station Dronten. Vooral scholieren/studenten maken gebruik van de de trein naar Zwolle. Op deze foto staan ze dan ook braaf te wachten tot de trein richting Zwolle aankomt.

fotograaf
Hits457
Waterfront in de mist
waterfront,

Het rijtje huizen aan de haven blijf ik fotogeniek vinden. In de mist zie je alleen de huizen en het fietspad. Je wordt dan ook niet afgeleid door de bebouwing aan de overkant.

fotograaf
Hits566

Winkelcentrum in Kerstsfeer door Fred Docter

Category Winkels
fotograaf
Hits716
Wenteltrap
De Kolk,

Tijdens een ritje door het industrieterrein van Swifterbant kwam ik een bedrijfspand tegen met een fotogenieke wenteltrap.

fotograaf
Hits438
Bremerbaai,

Waterscooterplezier bij Bremerbaai. Foto Fred Docter

Category Watertoerisme
fotograaf
Hits655
Wisentbos,

Enkele honderden mensen bezochten vrijdag de openingsavond van het Wijland Festival in het Wisentbos. Zaterdagmiddag was het door het druilerige weer rustig, maar beregezellig. En de programmering voor zaterdagavond en zondag is dusdanig dat er ook dan weer veel publiek verwacht mag worden. XL De Ateliers heeft voor de eerste editie van het Wijland Festival gezorgd voor een zeer uitgebreid en gevarieerd programma met letterlijk ‘voor elk wat wils’. Zang, dans, theater, beeldende kunst, film, eten en drinken, je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. De programmering bezorgt het publiek een gegarandeerd aangenaam verblijf van enkele uren in het Wisentbos. Met ook foto's van de Drontenaar

Category Evenementen
fotograaf
Hits900
Weidehof Biddinghuizen
Weidehof,

Ondertussen is deze straat gerenoveerd en ziet het er allemaal weer een stuk strakker uit dan op deze foto.

fotograaf
Hits446

In 2011 werden de resten gevonden van een vliegtuig, die in de Tweede Wereldoorlog was neergestort, in de buurt van het kunstmatige het eiland "het OOG" in de monding van de IJssel. Het is een paar jaar stil gehouden totdat in 2014 of zoveel eerder was besloten tot berging van de resten. Aat de Jonge, burgemeester van Dronten realiseerde zich maar al te goed dat het NIET bergen van dit vliegtuig en daarmee de bemanning, in schril contrast zou staan met de jaarlijkse herdenkingen op 4 Mei. In dit vliegtuig hadden de kameraden van de Airgunners (jaarlijkse gasten in Dronten) gezeten! Die moet je een eervol graf gunnen! Ik ben het daar van harte mee eens. Naast het onderhouden van Dronten in Beeld, deze website, werk ik vaak op de website Back to Normandy. Daar vermeldde ik jaren geleden het bestaan van allerlei crashlocaties waaronder de Wellington met serienummer HF544 die ergens in de buurt van Dronten zou zijn neergestort. Met mijn kennis en belangstelling voor WWII heb ik geprobee ...
Lees verder...

Hits433
Woodworld
De Giessen 19,

Een kast op maat laten maken wij van http://www.woodworld.nu/ beschikken over uitgebreide kennis en ervaring.

Category Bedrijven
Datum
Hits1,223