List Categories and Listings by M

Mick Jagger in de Meerpaal

Mick Jagger in de Meerpaal? Je zou het bijna denken. Wie het nu wel is en waar/wanneer, daar is Dronten in Beeld wel nieuwsgierig naar

Category Evenementen
Hits326
Met zijn allen...

Met zijn allen richting....? Kan van alles zijn aan werk op het land wat deze jongeren gaan doen. Zijn deze jongeren vervangen door mensen uit het buitenland of is werken op het land nog steeds in? Het ziet er in ieder geval gezellig uit.  Locatie is willekeurig gekozen, evenals de tijd dat de foto is genomen.

Hits422
Medio oktober aan het Veluwemeer
Bremerbergdijk 27,

Zo’n plek dat je eigenlijk liever voor jezelf houd. Restaurant De Klink. Pal aan het water en pal aan de vaarroute in het Veluwemeer. De foto is half oktober genomen op zo’n uitzonderlijk mooie dag. Een paar honderd kilometer verderop is een orkaan aan de gang. In de flanken van deze depressie worden zuidelijke temperaturen naar ons meegevoerd. Gelukje bij een ongelukje?

Category Watertoerisme
fotograaf
Hits353
Mechanisatiebedrijf Arendonk
Havenweg 3,

Arendonk Lodewijk Bolt © Een ploeg, een kleine shovel en een heftruck herkent de leek nog wel. Voor de rest staan er machines waarvan de niet-kenner geen idee heeft waar ze voor dienen. Het is wel een uniek plaatje. Van Arendonk past niet in de plannen voor de Havenkade en praat met de gemeente over verplaatsing naar elders in de gemeente. Gerrit Wijnne  

fotograaf
Hits497
Madames op de Koningsdag
Het Ruim 36,

Koningsdag, dus op tijd uit de veren voor het schieten van een leuk plaatje. Het viel niet mee om wat origineels te vinden. Ik bleef even staan bij een stand waar de waren wel erg hoog waren opgestapeld. Dat kon weleens een leuke foto opleveren. Terwijl ik het toestel aan het richten was, zag ik eens deze dames opdoemen. Ze stonden er in 1 keer op. De naam "madames" kwam bij me op toen ik zag dat er een reclamebord hing met "madame no 5".

fotograaf
Hits492
Mist

Mist op het Krabbelaarspad

Category Fred's keuze
fotograaf
Hits747
Met de trein van Kampen naar Dronten

Met de trein van Kampen naar Dronten

fotograaf
Hits234
Marco Borsato - Waarom nou jij - live in Dronten
Meerpaal,

Marco Borsato in Dronten.

Category Meerpaal
Hits1,087
Mooi Wark
De Zuid 30,

Mooi Wark was gisteravond, donderdag 21 maart, te zien in de Flevomanege. De avond werd georganiseerd door het oudste, nog actieve, dispuut van studentenvereniging USRA in Dronten: Avus Agriola Erat. Ter ere van de oprichting, organiseren zij jaarlijks het Avus Dies Natalis. Volgens de organisatie was Mooi Wark d̬ band om uit te nodigen. ???Iedereen binnen het dispuut kent de nummers en Mooi Wark weet er altijd een feest van te maken. Met deze band weten we dat het een feest is waar nog lang over nagepraat wordt.?۪ Het dispuut kijkt terug op een geslaagde editie van het achttiende Avus Dies Natalis. - RTV8

Category Evenementen
Datum
Hits1,205
Mestdrogerij
Colijnweg,

De groendrogerijen in Dronten zijn altijd een punt van discussie geweest. Een is inmiddels gesloten. Van de Most (die ik daarover sprak) wilde er wel iets me doen, maar de regelgeving van de gemeente Dronten was iets te ingewikkeld. Alles moet op een A4-the kunnen, sprak van de Most. Geen boekwerken.

Category Bedrijven
Datum
Hits1,278
Meerpaaldagen geopend 2010
De Rede,

De negentiende editie van de Meerpaaldagen in Dronten.

Category Meerpaaldagen
Datum
Hits939
Molensteen
Van Veldhuizenbos,

Aan de voetbalweide in het van Veldhuizenbos ligt sinds 2007 de bovensteen van een stel molenstenen, ook wel loper genoemd.

Category Erfgoed
Datum
Hits1,089
Meerpaal in 2006
De Rede,

Meerpaal in 2006. Met veel aandacht voor de bibliotheek.

Category Meerpaal
Datum
Hits993
Multicopy
De Spaarne 47,

Category Bedrijven
Datum
Hits1,124
Meerpaal,

Meerpaal in 2005 met wat doorkijkjes hoe het toen was.

Category Meerpaal
Hits492
Redeplein,

In 2004 werd de vernieuwde Meerpaal geopend. In de aanloop daarvan is een heel proces doorlopen van wat er in het gebouw ge(her)vestigd zou moeten worden. Daarnaast was de aanbesteding en architectenkeuze een intensieve periode voor alle betrokkenen.  In de tekenfase is een voor die tijd prachtige animatie gemaakt hoe de Meerpaal eruit zou gaan zien. Ergens rond 2002 heb ik (Fred Vogels, oud-directeur van het CKV) daar nog een muziekje onder geschreven. Een paar foto's uit het filmpje. Kijk voor de afloop het hele filmpje.

Category Meerpaal
Hits773
Ottoplein,

Margrit Vos, Nardy Brugman, Marianne Heijerman, Mark Dekker en Jeroen (van Dijk?) docenten van het CKV. Foto circa 2001?

Hits1,069
De Wissel,

Millennium monument tgv de eeuwwisseling

Category Monumenten
Datum
Hits1,110
Manuela Kemp wandelt door Dronten

Manuela Kemp wandelt door Dronten in 1997. Met onder andere de heer Blankendaal haalt zij herinneringen op uit de pionierstijd 1962.

Category YouTube
Hits566

Francien Valk maakte een figuratief beeld van een moeder en kind van peperino duro

Category Kunstroute
Datum
Hits1,100