List Categories and Listings by A
De appelvink was in de jaren 1930 nog een vrij zeldzame vogel in Nederland. Door veranderd bosbeheer en ook door invasies (waarschijnlijk uit Midden-Europa) in 1940/41, 1969/70 en 1985/86 nam het aantal appelvinken in Nederland sterk toe. Verder kwam Flevoland in beeld toen daar de bossen een geschikt formaat kregen en dankzij de aanplant van wilde zoete kers. Rond 2002 broedden er nog ongeveer 9000 paren in Nederland.??De vogel verstopt zich vaak, hoog in de bomen. Hij is dan ook lastig te vinden. Aan het eind van de winter en in het vroege voorjaar, als de bomen nog kaal zijn, wordt deze vink het meest gezien. En vooral als het echt winters weer is met erg weinig voedsel wordt de kans veel groter hem ook in het dorp te zien. Hij gaat dan op zoek naar voedsel dat we strooien voor de vogels in de tuin. ?? Dat deed ook dit fraaie exemplaar aan de Lepelaar in Dronten.
Met een verval van een aantal meters om van het nieuwe water naar het oude water te komen is het wel opletten geblazen
Alle hens aan dek 2? Deze keer valt het wel mee:-)
Zo schreef ik in Juni 2012 bij he weghalen van de Airgunnersexpositie aaan de voorkant van de Meerpaal. "Voordat dit doek weg is, hier een foto van de Airgunnersroom zoals ik deze met Perspect heb ontworpen. Het idee voor de vorm en kleur kwam van het website logo dat ik ooit voor de airgunners.nl website heb ontworpen. De website is helaas weg."
Een actie foto bij ASVD 50 jaar
De Lancaster (PA474 HW-R) is een van de laatste vliegtuigen (enige in de UK) die nog vliegt. Duizenden Lancasters hebben gevlogen tijdens de missies in WW2. Op mijn website Back to Normandy (via deze link) heb ik al meer dan 4000 vluchten van de Lancaster geregistreerd. En het einde is nog niet in zicht. Het vliegtuig dat boven Dronten heeft gevlogen is pas in 1945 gebouwd en in actieve dienst gekomen. Dus het heeft niet meegedaan aan de oorlog in West Europa. Het maakte deel uit van de British Tiger Force en verrichte daar strategische bombardementsvluchten in het Verre Oosten. Na het einde van WW2 met de Japanse overgave werd het vliegtuig omgebouwd (bewapening werd eruit gehaald) om o.a. fotografische verkenningsvluchten te doen in het Verre Oosten en Zuid Afrika. Het vliegtuig was toen onderdeel van het 82ste Squadron.
De jeugd van ASVD Dronten speelde op 17 februari 2007 tegen tegen het Nederlands voetbalelftal van dames. Deze dames bereidde zich voor op het EK dat in het hierop volgende jaar gespeeld zou worden. Zij hadden verschillende teams in Nederland benaderd om een oefenwedstrijd tegen te spelen. ASVD was ̩̩n van de gelukkigen. Het Drontense elftal kreeg als taak mee om "te voetballen als het Duitse Elftal". Duitsland zou namelijk de eerste tegenstander van het Nederlands Elftal zijn op het EK in 2008. Voor wat betreft het verloop van de wedstrijd van ASVD tegen het Nederlands Elftal kunnen we stellen dat ASVD in de eerste helft het beste van het spel had. Het stond met rust dan ook voor met een stand van 2-1. Echter, aan het einde van de wedstrijd hadden de vrouwen toch aan het langste eind getrokken en gewonnen met een stand van 2-3.
Airgunners herdenken in 2006. Deze foto kan haast voorbeeld zijn voor de vele jaren dat de Airgunners Dronten bezoeken.
Airgunner waarvan de naam en verdere informatie nog niet bekend.
Airgunner waarvan de naam en verdere informatie nog niet bekend.
Airgunner waarvan de naam en verdere informatie nog niet bekend.
Airgunner waarvan de naam en verdere informatie nog niet bekend.
Airgunner waarvan de naam en verdere informatie nog niet bekend.
Airgunner waarvan de naam en verdere informatie nog niet bekend.
Pagina 2 van 3