List Categories and Listings by H

Het Perron
De Arend 4, , 8251 GR

Het Perron in Dronten een vak gerichte school. op deze mooie lente dag, Tijdens de wandeling van Lodewijk Bolt.

Category Danny Tax
fotograaf
Hits379
Het Perron
De Arend 4,

"De drie samenwerkende scholen, het vmbo basis en kader van het Ichthus- en Almere College en niveau 1 & 2 van Landstede MBO vragen het beroepenveld van Dronten om mee te denken én mee te doen met het onderwijs in het nieuwe schoolgebouw."  

fotograaf
Hits279
De Noord 57,

Het straatje van Bol. periode onbekend

Category Dronten bouwt
Hits359
Heien is ook een vak

Heien is ook een vak. Een mooie zomerse foto waar ergens de eerste paal wordt geslagen. Eerste huizen bij de Galop? 

Category Dronten bouwt
Hits376
Huisje, boompje, garage
De Zuid,

Als je lang genoeg in Dronten woont, herken je de schoonheid van Dronten. Komt dit door gewenning of is de bouw uit de Dronter beginjaren echt anders dan in andere streken? De schoonheid van eenvoud, geaccentueert door gesnoeide boom en de garageboxen.

fotograaf
Hits307
Hoog bezoek voor ABN AMRO

Hoog bezoek voor ABN AMRO.

Hits408
Herfst in het Wisentbos
Wisentbos,

Een zonnig herfstplaatje krijgt altijd veel bijval. Ook deze weer met de twee poedels.

fotograaf
Hits432
Het Hogerhuis
het hogerhuis,

Het Hogerhuis bestaat uit een aantal gebouwen in de wijk "De Fazant". De kleinere woonunits worden veel gebruikt door studenten.

fotograaf
Hits404
Handbalveld
Educalaan,

Handbalveld. Lodewijk Bolt © Een foto van het handbalveld de Educalaan. Rust, ruimte en groen. Die slogan gebruikte de gemeente Dronten jarenlang. Je zou hem, met een beetje goeie wil, kunnen toepassen op deze foto. Rust: is er behalve de hond iemand te zien op de foto? Ruimte: die is lastiger en afhankelijk van de definitie van ruimte. Groen: de bomen achter de gebouwtjes. Bolt ziet het anders. 'Zelfs voor Dronten is dit aanzicht heel erg saai.' Oh ja, de hond is van Bolt. 'Zij heeft de foto nog een beetje opgefleurd.'   Gerrit Wijnne

fotograaf
Hits441
Hij had een snor, een grote snor

Hij had een snor, een grote snor. Ongetwijfeld het Flevolands Mannenkoor. Vraag waar en wanneer

Hits587
Hijskranen
De Eem,

Bij de Gebroeders Van der Hilst kan je terecht voor materieel voor een grote klus. Zoals deze 2 kranen.

fotograaf
Hits454
Het Perron
De Arend 4,

De trein rijdt door Dronten, stopt er ook nog 4 x per uur en om dat te vieren is er ook een nieuwe school met de passende naam: Het Perron. Het duurde even voor ik de trein achter Het Perron zag rijden, maar uiteindelijk is het gelukt.

fotograaf
Hits474
Holland Legion Band in Dronten
Meerpaal,

Tijdens gezamenlijk deel Holland American Legion Band en Harmonie Eendracht Dronten tijdens het D-Day concert in De Meerpaal (Dronten, Nederland)

Category Evenementen
fotograaf
Hits405
Helemaal goed. Hoewel!
Kokkelweg 1,

Het volgen van de crashroute is leuk. Maar de verwondering is niet minder groot: positief en negatief. Het negatieve van de crashroute is de grote onzorgvuldigheid. De teksten die op de palen gemonteerd zijn onvoorstelbaar slordig samengesteld. Vele fouten in de spelling. De layouts die bij elke paal weer anders zijn. Ga zo maar door.   Het lijkt erop dat iemand van 12 jaar de teksten bij elkaar gerommeld heeft en dat niemand de moeite heeft genomen de teksten na te kijken. Historisch gezien zijn enkele van de palen arbitrair. Die zijn daar niet neergekomen, maar in een gebied op het oude land.  Blijkbaar heeft de wil om snel de crashroute uit de grond te stampen de overhand gehad t.o.v. een zorgvuldige afwerking.  Nu blijkt stichting Ongeland een dergelijke route in voorbereiding te hebben voor de Noordoostpolder. Voor zover ik dat kan overzien gaat dat met dezelfde mensen. Ik hoop voor de NO-polder (en het eenmalige geld dat er ter beschikking staat voor deze route) da ...
Lees verder...

Category Monumenten
Datum
Hits1,303
Het Toplicht, wijk De Boeg
Toplicht,

Vorig jaar heb ik via een serie verhalen onder de titel ???Memory Lane?۪ mijn jeugd en heden in Dronten beschreven in de FlevoPost. Voor die serie heb ik veel plekken uit mijn jeugd bezocht. Als ik ̩̩n plek als favoriet moet benoemen, is dat deze plek in wijk De Boeg, bij het huis waar wij woonden, aan het Toplicht. Vroeger lag hier op de heuvel een groot houten schip. Ik heb geen idee waarom, maar het was een mooie speelplek, en vanaf de voorsteven had je een mooi uitzicht over het Toplicht en de kuil achter de huizen. De meeste tijd heb ik echter op de voetbalvelden rondom de speelplek rondgebracht. Ik liep moeilijk, en als ik teveel liep kon ik haast niet meer lopen van de pijn. Tot mijn 18e heb ik jeugdreuma gehad, en dat betekende dat ik een klein, mager en kwetsbaar kind was. Maar ik moest wel in beweging blijven. Daarom kreeg ik van mijn ouders een hond, en met die hond heb ik hier kilometers rondgelopen. Ik ging ook vaak voetballen, al stelde dat technisch niet veel voor, maar ...
Lees verder...

Hits1,501
Het beste van Flevoland editie Dronten

Het beste van Flevoland editie Dronten

Category Fred's keuze
fotograaf
Hits1,219
Herfstbeeld Wisentbos

De rand van het Wisentbos, ruig en wild. Grenzend aan een gecultiveerd stuk grond.

Hits1,226
Herfst in het Wisentbos

Een ietwat dreigende lucht, mooie zachte herfstkleuren, een laag zonnetje en weinig wind. Prachtig genieten in het Wisentbos.

Hits1,364
Hekpalen
Ketelweg 21,

De stenen hekpalen aan de toegang tot het erf van boerderij Zandvenne aan de Ketelweg dateren uit de 18e eeuw.

Category Erfgoed
Datum
Hits1,101