List Categories and Listings by O
Jan stuurde mij mooie foto's van de hoek Arendsdaalder/Krabbelaarspad.
Overdracht vliegersmonument KBS De Wingers april 2016. Met de laatste foto's van Gerrit Zwanenburg, die 2 dagen later overleed.
De Oostvaarders plassen zijn een voortdurende inspiratiebron. Zodra er sneeuw valt is het gebied een juweeltje voor de (amateur)fotograaf. De grote concentratie van grof wild in dit gebied valt extra op. Al zijn de afstanden tot de dieren vaak wel groot.
Bij de eerste sneeuw van dit jaar werd de Hanzelijn officieel geopend door onze Koningin. Op de foto's zijn vooral veel ruggen van mensen te zien. Het gebeuren zelf was vanaf de locatie niet te zien. Er stond wel een scherm opgesteld waar een rechtstreekse uitzending van TV Flevoland te volgen was. Voor een direct fotoverslag voor deze website is het nog even hopen op getuigen die wel op het perron mochten staan en een foto hebben kunnen maken. Een paar foto's zijn van de beeldbuis geplukt om de herinnering compleet te maken
Een van onze trouwe bezoeksters vroeg ons of we ook een Storytrail zouden kunnen maken in haar woonplaats Dronten. Onze eerste gedachte was: Dronten?! Dat bestaat nog maar net 50 jaar. Daar is alleen maar nieuwbouw. Toch zijn we er eens ingedoken. En wat blijkt? Zelfs het kersverse Flevoland wemelt van de volksverhalen! Prachtige verhalen over de Zuiderzee, over het land dat daar was voordat de zee kwam, en over de eerste pioniers die in de jaren '60 Dronten opbouwden. Verhalen over vissers en zeemeerminnen, over prehistorische jagers, ̩n over Ingenieur Lely die aan de basis stond van het nieuwe land. Dronten in Flevoland is een plek waar je de strijd tussen land en water nog kunt voelen. En waar het geloof van de oude Zuiderzeevissers aanschuurt tegen de rekenlat van de ingenieurs. Dronten saai? Niet als je deze hilarische vertelvoorstelling hebt meegemaakt. Een Storytrail op de bodem van de zee, d??t is pas avontuur!
Oogst wintertarwe 2012 van akkerbouwer Koeman te Dronten. Een prachtig kijkje bij het oogsten van tarwe.
Opgraving prehistorisch duin is een tijdje landelijk nieuws geweest. De eerste bewoners van Flevoland waren jagers-verzamelaars, zij jaagden op dieren, visten en zochten naar kruiden, vruchten, zaden, bessen en noten. Zoals Aat de Jonge zich al afvroeg: waren dit toch de eerst Drontenaren, afgezakt uit het noordelijke Trondheim
Officiële heropening van het bureau v.d. Rijkspolitie. Op de foto een aantal van de genodigden en het nieuwe bureau. (1980)
Maquette gemaakt ter gelegenheid van het Oogstfeest. 1979. Precieze locatie? (De Lange Streek is lang) Onderwerp van de opdracht was in het teken van "Een kern waar pit in zit"
foto 1: Opening Hippisch Centrum Flevoland in Dronten door Prinses Margriet ; Prinses Margriet draagt een pony over aan enige kinderen en verricht zo opening foto 2: Prinses Margriet en Eppo van Veldhuizen in koets op weg naar manege foto 3: in de manage foto 4: aankomst foto 5: bloemetje
Oeverrekreatie (Even de oorspronkelijke spelling aangehouden.) langs de Lage Vaart 1969. Zo te zien ter hoogte van de toekomstige Educalaan. Er is nog geen Knip, geen jachthaven. Aan de overkant moet het nog gaan beginnen. Het was wel lekker weer in augustus 1969.
Opening van het eerste gezondheidscentrum te Dronten in augustus 1965. Toespraak van dr. A.J.H. Bartels, Staatssecr. van het Ministerie van Sociale Zaken en Volksgezondheid. Toespraak van de heer H.J. Dijkhuis, arts, voorzitter van de Stichting Gezondheidszorg O.Flevoland. De heer H.G. Smelt, arts, Directeur van Gezond heidszorg O-Flevoland en van het Gezondheiscentrum geeft de genodigden een toelichting op de plattegrond van het gebouw. Toespraak van ir. J.C. de Koning, voorzitter van de Ver. "Dorpsbelang" te Dronten.
Overblijflokaal (gymzaal?) van de Chr. lagere school te Dronten, op het ogenblik (1964) nog in gebruik als leslokaal.
Pagina 2 van 3