List Categories and Listings by S

Strepen trekken
De Noord,

De laatste loodjes van de ombouw van de Noord. Het nieuwe fietspad ontbeerde nog strepen. Deze zijn er om het fietsverkeer in goede banen te leiden; men moet hier namelijk rekening houden met tegemoetkomende fietsers.

fotograaf
Datum
Hits296
Shell-pomp in Swifterbant
de poort 1,

De N309 heeft denk ik weinig goeds gedaan voor de omzet van Shell-pomp in Swifterbant. Vooral niet omdat het verkeer dat vanaf de NO-polder richting Dronten via de N309 wordt omgeleid.

fotograaf
Datum
Hits314
Swifterbant

Swifterbant. Periode?

Category Luchtfoto's
Datum
Hits360
Sneeuw in de Oost
Oost,

Een pak sneeuw is altijd een goede rede om er met het fototoestel op uit te gaan in Dronten. De foto is geschoten in de Oost, met zicht op de achterkant van de Meerpaal.

fotograaf
Datum
Hits357

Sneeuwitje in Dronten. Met deze originele reclamestunt wil Ford zijn nieuwe Escort presenteren. Nu nog wachten op de echte prins. De foto is geparkeerd bij de Ford dealer in Biddinghuizen.

Datum
Hits426
Sluipverkeer Havenweg
Havenweg 11,

Tijdens de verbouwing van De Noord heeft de gemeente duidelijk aangegeven hoe er moet worden omgereden om de Noord te mijden. Er moet dan flink worden omgereden. De gemiddelde Drentenaar is niet op zijn achterhoofd gevallen en heeft zo zijn eigen omleidingsroute: Via de havenweg.

fotograaf
Datum
Hits456
Snelweg in Dronten
Ketelbrug,

Menig Drontenaar gaat er vanuit dat er geen snelweg door Dronten gaat.  Zij vergissen zich lelijk. Waar de Ketelbrug begint in de Noordoostpolder, begint ook het grondgebied van de Gemeente Dronten. Na het verlaten van de brug richting Lelystad rij je op de A6 nog een 5-tal kilometers in de gemeente Dronten. Pas daarna begint de gemeente Lelystad.  

fotograaf
Datum
Hits431
Springen vanaf DeBoot
Arendschelling,

Springen vanaf De Boot. Lodewijk Bolt © De foto ademt de sfeer van de jaren vijftig. Hij had ook best in die tijd gemaakt kunnen zijn. Verkoeling zoeken in tijden van hitte is van alle tijden. De jongeren op deze foto zoeken de verkoeling bij het water van de Lage Vaart, op een steenworp afstand van brug De Knip (links). Op de achtergrond is ook de woontoren met zijn markante vorm te zien. De jongens op de foto gebruiken jongerencentrum De Boot als duikplank. Gerrit Wijnne

fotograaf
Datum
Hits463
Steenbergen

Steenbergen is een bekende naam. De foto echter verraad een andere locatie. Wellicht het onlangs vernoemde Steenbergenplein?

Category Bedrijven
Datum
Hits427
Skyline van Biddinghuizen
Biddingringweg,

Wat je op deze foto ziet is het terrein van een bedrijf aan de Noorderbaan in Biddinghuizen. Of beter, de achterkant van het betreffende bedrijf. De foto is gemaakt vanaf de overkant van de tocht langs de Biddingringweg. Het is een plaatje dat de bezoeker van het bedrijf niet ziet. 'De titel "de skyline van Biddinghuizen" krijg je er ter overweging bij,' schrijft Bolt in de begeleidende mail. Zo kun je de foto ook bekijken.   Gerrit Wijnne

fotograaf
Datum
Hits439
Streekmarkt en Food Event

Streekmarkt en Food Event. Lodewijk Bolt © Dronten - Als Lodewijk Bolt de deur uit gaat neemt hij zijn fototoestel mee. De Drontenaar maakt elke dag foto’s.  Van alledaagse zaken en minder voor de hand liggende situaties. Met die foto’s vult hij zijn Facebook-pagina ‘Groeten uit Dronten’. Speciaal voor FlevoPost maakt hij ook foto’s. Deze week een foto van de streekmarkt en het jaarlijkse Food Event. Het kon niet op afgelopen zaterdag op het Havenplein in het centrum van Dronten, schreef Bolt in de begeleidende mail. Je kon dan ook bijna over de koppen lopen, liet hij weten. Tijdens het Food Event kunnen bezoekers gratis hapjes proeven.   Gerrit Wijnne  

Datum
Hits487
Station Dronten bij zonsondergang
Koning Willem-Alexanderplein,

Dronten hoort er nu helemaal bij sinds 2012; we hebben een heus station en sinds de afgelopen aanpassing van het spoorboekje zelfs een nog een betere verbinding met de randstand. 's Ochtendsvroeg stopt er zelfs een intercity met een snelle rechtstreekse verbinding naar Groningen. Bijgaande foto is geschoten bij zonsondergang. Ik stond te wachten op mijn jongste dochter; ze kwam een weekend logeren.

fotograaf
Datum
Hits439
Spiegelstraat
Spiegelstraat,

In't centrum van Dronten zie je toch veel saaie straten. De Spiegelstraat zo'n straat. Door te foto op te leuken met gekleurde objecten in je foto ziet het geheel er al een stuk speelser uit. En de blauwe lucht helpt mee.

fotograaf
Datum
Hits488
Sneeuw aan de waterkant
Dorpsbos langs de Vaart,

Bij het uitlaten van de hond in het Wisentbos loop ik vaak langs deze gratis aanlegplaats voor bootjes. Het nog maagdelijke sneeuw schreeuwde om een foto. Bij deze.

fotograaf
Datum
Hits452

Sinterklaas gezien door Fred Docter en Fred Vogels

Category Evenementen
fotograaf
Datum
Hits676

Sinterklaas optredens

Datum
Hits642
Swifterbant dichtgeplakt
De Greente,

Een gedeelte van het oude Swifterbant leek dichtgeplakt met oude kranten. Gelukkig bleek het hier om het inpakken van te renoveren woningen te gaan. Ik heb nog geen gelegenheid gehad om het eindresultaat te bewonderen, maar het zal er vast een stuk beter uitzien.

fotograaf
Datum
Hits422
Scheepswrak
Nonnetjesweg,

Scheepswrak

Category Scheepswrakken
Datum
Hits698
Sloop pand Welkoop
Havenweg,

Het oude Welkoop pand stond al weer een tijdje leeg. De gemeente had toch al andere plannen met dit gedeelte van het industrieterrein dus dan maar tegen de vlakte. Alles is ondertussen netjes opgeruimd en weer schoon opgeleverd.

fotograaf
Datum
Hits449
Station Dronten in de ochtend
, 8251GM

Een vroege ochtend op het station van Dronten.

Category Danny Tax
fotograaf
Datum
Hits364