Woonplaats: DRONTEN
Toen de Meerpaal nog Meerpaal was. Althans voor de laatste verbouwing. Een tipje Souffleur helemaal links. En de roemruchte toegang naar de hal vanwaar de wielerwedstrijden begonnen en de markt naar binnen werd gereden. Ook nog zichtbaar is het toenmalige logo van de Meerpaal. De kinderen op de foto hebben wellicht zelf al kroost die naar de kunstzinnige activiteiten van de Meerpaal gaan.
Sinterklaas in Dronten. Omwille van de Zw*rte P**ten discussie is om veiligheidsredenen Zw*rte P**ten weggelaten. Een vooruitziende blik van de fotograaf, waarvoor Dronten in Beeld dankbaar is.. O nee, toch niet! Zie andere foto's.
Zie filmpje op de website.
Al is de polder nog zo droog. De huren gaan nog steeds omhoog.
Na de Tweede Wereldoorlog is er niet direct geld om de hele Flevopolder in een keer droog te leggen. De eerste werkzaamheden beginnen daarom, op 2 juni 1952, in het oostelijke gedeelte van de polder. Na ruim vijf jaar valt het gebied droog. De nieuwe provincie, Oostelijk Flevoland, biedt niet alleen nieuwe landbouwgrond, maar verlicht met nieuwe dorpen en steden ook de woningnood in het westen. Oostelijk Flevoland krijgt een grote stad, een groot dorp en twee kleinere dorpen: Lelystad, Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen. Door de toename van autobezit worden meer dorpen en steden niet nodig geacht.
Pionieren in DrontenHoewel Dronten in 1962 nog "een woestenij van lege woningen" is, gaan toch veel mensen in het dorp wonen. Op de vraag waarom hij deze stap heeft gezet, antwoordt kapper De Groot in een uitzending van het televisieprogramma Espresso “ik hou nu eenmaal van pionieren, ik vind dat ...
Lees verder...
Kijkdag op de Thomsonstraat. Foto 2 juni 1981 Precies adres?
Op 3 september 1962 werden de verschillende lagere scholen te Dronten officieel geopend. De heer K. van Aalderen houdt een toespraak en overhandigt daarna de sleutels als plv. landdrost van Zuidelijke IJsselmeerpolders. Gezamenlijke opening van drie scholen voor g.l.o te Dronten op 3 september 1962. De plv. landdrost dhr. K. van Aalderen, overhandigt de sleutels van de school aan de voorzitter van de vereniging voor Chr. Onderwijs in Oostelijk Flevoland, dhr. Bendijk, de voorzitter van de stichting Rooms-Katholiek Onderwijs in Oostelijk Flevoland, dhr. Th.J. Brus en de openbare lagere school, dhr. J.B. Bensch.
Speelkunstwerk bij kleuterschool De Werf. Augustus 1979. Wie mocht er nu eigenlijk mee spelen? Kleuterschool de Werf (precieze locatie?) Uit de tijd dat er nog aparte kleuterscholen en lagere scholen bestonden. Hier de openbare kleuterschool De Werf. Met de invoering van de basisschool dienden alle voormalige kleuterscholen op te gaan in een basisschool. De Werf ging samen met De Uiterton. Het gebouw kwam leeg te staan en werd later gesloopt. Waar eerst kinderen speelden is het appartementencomplex De Werf gebouwd. De naam is bewaard gebleven. Niet alleen heeft het nieuwe woonoord deze naam overgenomen, ook de aula van De Uiterton heet nu De Werf. (tekst Geschiedschrijving)
Het gemaal gefotografeerd door Marlies Zwanenburg
Pagina 62 van 62