Woonplaats: DRONTEN
Twee doden en negen gewonden na gasexplosie in bungalowpark de Bremerberg bij Dronten; totaal verwoeste interieur van de bungalow. 19-september 1974.
Boerenhemel in 1974. Het zal vermoedelijk nog niet die naam "Boerenhemel" gehad hebben. De boeren waren toen nog hard aan het werk.
In 1973 is op kavel N 5 aan de Ketelweg bij het mengwoelen een scheepswrak te voorschijn gekomen. Zie verder de website
Koningin Juliana en president Kekkonen arriveren bij de Meerpaal, 26 oktober 1972.
De Gemeenteraad in de raadszaal v.h. Gemeentehuis (Ottoplein) in 1972
Het bungalowterrein "Boerenhemel" met op de voorgrond de Kapteynlaan. Keplerlaan is er nog niet. 1972-07-08
Fragment uit de film "Gemeente Dronten" uit 1972. Beelden van de ontginning en de bewerking van het nieuwe land in de Gemeente Dronten, Oostelijk Flevoland, dat klaar werd gemaakt voor landbouw. Bron: collectie Nieuw Land, Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders.
Fragment uit de film "Gemeente Dronten" uit 1972. Beelden van de ontginning en de bewerking van het nieuwe land in de Gemeente Dronten, Oostelijk Flevoland, dat klaar werd gemaakt voor landbouw. Bron: collectie Nieuw Land, Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders.
Gemeentehuis Dronten.
De principebeslissing tot de bouw van het nieuwe gemeentehuis voor Dronten viel in de gemeenteraadsvergadering d.d. 27 april 1978. Het werd ontworpen door prof. ir. P.H. Tauber uit Alkmaar.
De plannen over de gemeente Dronten werden vanaf het begin van de jaren '50 gemaakt. Voor Dronten begonnen de eerste concrete plannen in 1958. De bouw startte in 1960. Van begin af was er discussie of Dronten een dorp of een stad zou moeten worden. Op 26 april 1962 kwamen de eerste bewoners in Dronten. In eerste instantie werd uitgegaan van maximaal 15.000 inwoners, latere plannen voorzagen een groei tot 30.000 inwoners. In 2012 heeft de gemeente Dronten (Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant) meer dan 40.000 inwoners.
Het Vliegersmonument, ter nagedachtenis aan de vliegers die in de Tweede Wereldoorlog werden neergeschoten boven het IJsselmeer
In de eerste plannen werd uitgegaan van tien kernen, net zoals in de Noordoostpolder kleine kernen rondom een centrale hoofdplaats. ...
Lees verder...
Luchtfoto van de permanente landbouwtentoonstelling 'De Flevohof', tegenwoordig Walibi
Clubkampioenschappen wielrennen bij Dronten; ploeg van Swift-combinatie uit Leiden onderweg: v.l.n.r. Vermeulen, Zoet, Van der Valk , Zoetemelk Wie herkent de locatie? foto 2: ploeg "De Rotterdamse Leeuw" foto 3: BRC Kennemerland (Beverwijk) in aktie foto 4: HRC Hollandia uit Den Haag in aktie foto 5: ploeg "Westland wil Vooruit" , Naaldwijk, in aktie foto 6: De Friesche Leeuw , Leeuwarden in aktie foto 7: De Adelaar , Hilversum in aktie foto 8: wielrenners rijden verkeerd door agent
Luchtfoto met links de Hanzeweg, op de voorgrond de Vossemeerdijk en rechtsboven het tijdelijke barakkenkamp voor bewoning. 1970-08-12
Cultuurhistorisch programma over het Flevoland van toen. Dit keer aandacht voor de showploeg van Dronten. Die vervulde in 1970 een hoofdrol in het NRCV- programma Zeskamp.
Cultuur tegen Sport Voetbalwedstrijd tussen het openbaar lichaam "Zuidelijke IJsselmeerpolders" en "de Meerpaal" De keeper van de Meerpaal, dhr. G.A.M. Mossink.
Supporters bij de voetbalwedstrijd tussen het openbaar lichaam "Zuidelijke IJsselmeerpolders en "de Meerpaal". V.l.n.r.:mevr. Rozendal en mevr. Pluim. 19 mei 1970
Pagina 55 van 62