Woonplaats: DRONTEN
Het vroegere kerkgebouwtje in het Barakkenkamp van Dronten, dat enkele jaren onderkomen heeft verschaft aan de eerste ULO-school in Oostelijk Flevoland in 1963.
Boomfeestdag 3 april 1963 te Dronten. Tijdens het zingen van het Boomfeestlied op de Rede.
In 1963 is een scheepswrak aangetroffen bij het uitdiepen van een kavelsloot tussen kavels K 73 en K 74, gelegen ten noorden van de Lage Vaart. Lees het hele verhaal op de website
Het schip is gevonden op kavel M 65, dichtbij de kruising van de Elburgerweg met de Biddingringweg. Lees het hele verhaal op de website
Sint Gregorius in Dronten, september 1962 (direct na de opening) klas 1, 2 en 3 met meneer Hullegie. Ik zit rechts voorin de klas.
De tijdelijk tot winkel ingerichte woningen Foto 29 Mei 1962. Je kon bij de slager op Hoogaarstraat 19 ook ijs halen. En kapper De Groot was een huis verder.
Eerste huis betrokken in de Koggestraat 88
Eerste dorpsbelangen Dronten (1962), Swifterbant en Biddinghuizen.
De eerste winkels aan Het Ruim: Wouda Hoofddepot Essogas Sigarenhandel G.Bos Drogisterij Het Baken Bakkerij T.P.Zuidhof Schoenenhandel H.J.Hafkamp Kapper C.W.J.De Groot Levensmiddeln en zelfbediening S.J.Bleeker Huishoudelijke artikelen Firma Slot Keurslager A.J.Klaver Rijwiel en motorenhandel G.W.van Treeck Textielhandel A.Filius Zuivelhandel H.Oudshoorn
Barakken voor de Rijksdienst. Daarna het eerste "gemeentehuis". Daarna werden er diverse instellingen in gevestigd zoals de moskee, een orthodoxe katholieke Kerk en was het begin van het CKV, Centrum Kunstzinnige Vorming die later na de Meerpaal verhuisde. Nog vele jaren was een veelgehoord verhaal dat de sfeer in de barakken daarna nooit meer is overtroffen.
Ploegmonument Pax Arva Colat: wereldkampioenschap ploegen.
In 1962 is op kavel J 68 ten noorden van de Wisentweg een scheepswrak aangetroffen. Lees het hele verhaal op de website.
Pagina 59 van 62