List Categories and Listings by D

De koningsfeesttent staat al klaar

De koningsfeesttent staat al klaar

fotograaf
Datum
Hits120
De Ruijter tapijt en gordijnen en Fitness Aerobic Studio Reddy
Het Ruim 6,

De Ruijter tapijt en gordijnen en Fitness Aerobic Studio "Reddy". In het nog oude cemtrum 

Category Winkels
Datum
Hits165
De fotowandeling
Aakstraat,

Op zaterdag 21 mei vond de eerste Dronter fotowandeling plaats. Er hadden zich 10 deelnemers met een smartphone aangemeld. Natuurlijk moest er een groepsfoto worden gemaakt. Bij deze.

fotograaf
Datum
Hits149
Dronten van boven

Deze film is van Soner Korucu, het origineel staat ook in de YouTube directory. Maar ik heb de muziek veranderd en het tempo van de frames iets langzamer gezet waardoor je wat rustiger over Dronten vliegt. De muziek is een ballad wat ik een tijdje geleden geschreven heb: "Alone - with you". De titel zou zo maar kunnen passen: Alone - with Dronten 

Category Luchtfoto's
Datum
Hits672
De Oost gespiegeld
De Rede,

De Oost, een van de oudste straten van Dronten, kan je vanuit verschillende kanten bekijken. De Oost kan je ook bekijken via een raam van de Meerpaal. Probeer het maar eens.

fotograaf
Datum
Hits189
De haven van Dronten

De haven van Dronten. De havenkade lijkt nog niet te zijn aangelegd. Datum foto onbekend. Het gebouw rechts is inmiddels afgebroken en gaat plaats maken voor nieuwbouw. 

Datum
Hits190
De Noord,

De Noord bij VW garage. Datum niet bekend

Datum
Hits541

Meerdere foto's: De waarheid zeggen. Dat is wat iedereen graag op zijn tijd wil. Dat kon in ieder geval bij de toneelvereniging. Nadere gegevens ontbreken. Meerpaal was wellicht de "place to be"

Datum
Hits274
Dronten luchtfoto

Dronten. Gebied Fazantendreef in aanbouw. Periode?

Category Luchtfoto's
Datum
Hits228
Dronten gezien vanuit de richting Colijnsweg

Dronten gezien vanuit de richting Colijnsweg. herkenningspunten: De Ark aan de Oost, Meerpaal. Periode?

Category Luchtfoto's
Datum
Hits180
dronten wordt Dronten
Lopezaat,

dronten wordt Dronten. Lopezaat. Landmaten

Category Luchtfoto's
Datum
Hits171
Dronten luchtfoto vanaf Rietweg

Dronten luchtfoto gezien vanaf Rietweg

Category Luchtfoto's
Datum
Hits161
De vuurtoren van Ketelhaven
vossemeerdijk,

Ketelhaven is oorspronkelijk opgezet als vakantiepark. Tijdens bouw van het park kwamen de inzichten en werd het park een opgedeeld in bouwkavels. Deze werden verkocht aan particulieren en zij mochten daar hun droomhuis bouwen. Gelukkig voor de bewoners waren zwembad en de tennisbanen al aangelegd voordat de kavels werden verkocht. Het is daar rustig wonen, maar een flink end van de bewoonde wereld af zonder dorpse voorzieningen. 

fotograaf
Datum
Hits173
De januari-storm van 2018
Spaanse Mat 5,

Het ging er heftig aan toe in Dronten. In de straat Spaanse Mat kwamen we er nog goed vanaf: Het bleef slechts bij omgewaaide (lege) vuilnisbakken. 

fotograaf
Datum
Hits198
Dorpsboerderij
Wisentweg 5a,

De dorpsboerderij is een boerderij bestaande uit een theehuis en een kinderboerderij. De dorpsboerderij wordt gerund door en voor mensen met een beperking. Ze zijn ook bekend om hun zelfgebakken taarten.

fotograaf
Datum
Hits276
De toekomst in eigen hand

De toekomst in eigen hand. Althans zo lijkt het op deze foto. Handleeskunst op een onbekende locatie. Meerpaal?

Datum
Hits232
Drontens talent treden buiten op

In het centrum van Dronten worden bij mooi weer nog wel eens open podium activiteiten georganiseerd. Een bekend plekje. Een voorbeeld van zo'n concert. Wie weet wie de dames zijn, mag het zeggen. En ongeveer wanneer.  

Category Evenementen
Datum
Hits269
De thuiskapper

De thuiskapper is een fenomeen dat inmiddels uit Dronten is verdwenen. Op deze foto is de meereizende kapperswinkel goed zichtbaar en iedereen lijkt zichtbaar gelukkig. Dat gold toen zeker niet voor de gevestigde kappers die niet ontkwamen aan allerlei regels en heffingen.

Category Winkels
Datum
Hits301
De Wissel
De Wissel,

Ik was op deze dag voor het eerst op begraafplaats "De Wissel". Ik was onder de indruk van de mooi aangelegde percelen en de ruimte die de begraafplaats bood. Ik twijfelde zelfs nog even. Ik houd het waarschijnlijk toch bij verstrooien: Dat past steeds beter bij me.

fotograaf
Datum
Hits318