Woonplaats: DRONTEN
In aanbouw de Schouwstraat, gezien vanaf de achterkant.
De Ludgeruskerk De oude Ludgeruskerk dateert uit 1963-1964, en werd ontworpen door J. Sluijmer. De kerk werd in 1964 door kardinaal Alfrink geconsacreerd (zie inscriptie onderop kelk, inv.nr. 8739-26). Bij de kerk hoorden een pastorie, een parochiehuis en een school. Begin jaren 1990 dacht het parochiebestuur na over de onroerende goederen van de parochie. Zij kwam tot de conclusie dat veel van de beschikbare ruimte niet werd gebruikt. Daarom vatte men het plan op de oude kerk te laten verbouwen. De parochie vroeg voor dit doel architektenburo Brink & Fleer te Dronten om een ontwerp. Maar projectontwikkelaar Bramer Beheer stelde een ander scenario voor. Hij vroeg het parochiebestuur de kerk en bijbehorende gebouwen te verkopen, zodat de grond gebruikt kon gaan worden voor de uitbreiding van het dorpscentrum. Het parochiebestuur besloot hier, na lang beraad, mee akkoord te gaan. De oude kerk is uiteindelijk rond 2000 afgebroken, alleen de toren resteert nog. De nieuwe kerk kwam in 1 ...
Lees verder...
Cornelis (Kees) Dekker (Zuid-Beijerland, 6 februari 1938) is een voormalig burgemeester van Elburg, Hattem en Dronten. Kees Dekker studeerde economie aan de Nederlandse Economische Hogeschool te Rotterdam. Vervolgens volgde hij een postdoctorale opleiding voor het vak van registeraccountant. Dit laatste beroep heeft hij enkele jaren lang uitgeoefend. Verder was Dekker van 1966-1968 namens de Christelijk-Historische Unie (CHU) gemeenteraadslid in de toenmalige gemeente Westmaas. Eind 1968 werd Dekker benoemd tot waarnemend burgemeester van Elburg, hangende een fusie van deze gemeente met de gemeente Doornspijk. Deze fusie zou in 1974 haar beslag krijgen. In 1972 werd Dekker benoemd tot burgemeester van Hattem. Van 1981-1997 was hij burgemeester van Dronten. Locatie en datum?
Het fietspad naar Swifterbant. 2 foto's op de rand van bebouwd Dronten. Dorp inwaarts, dorp uitwaarts
Dronterland survivalrun 2017 Dronterland survivalrun is uitgegroeid tot één van de grootste sportevenementen van Gemeente Dronten.
Groeten uit Dronten door Lodewijk Bolt
Het vervuilde slib, dat wordt opgeslagen in IJsseloog, wordt verdund met water en daarna geloosd via deze enorme pijpen in de slipopvang. Deze put heeft een doorsnede van 1 kilometer is 45 meter diep.
Afbraak oude CKV-gebouw en het eerste gemeentehuis van Dronten gelegen aan het Ottoplein. Datum niet bekend.
Groeten uit Dronten door Lodewijk Bolt
Groeten uit Dronten door Lodewijk Bolt
IJsseloog Lodewijk Bolt © Dronten - Als Lodewijk Bolt de deur uit gaat neemt hij zijn fototoestel mee. De Drontenaar maakt elke dag foto's. Van alledaagse zaken en minder voor de hand liggende situaties. Met die foto's vult hij zijn Facebook-pagina 'Groeten uit Dronten'. Speciaal voor FlevoPost maakt hij ook foto's. Deze week een foto van Deze week een foto van een plek die slechts weinig mensen met eigen ogen van dichtbij hebben gezien: baggerspeciedepot IJsseloog. IJsseloof ligt in het Ketelmeer, tussen Noordoostpolder en Oostelijk Flevoland. Wie er met een vliegtuig over helikopter ziet waar het depot zijn naam aan te danken heeft: de vorm en ligging. Het depot lijkt vanuit de lucht op een oog en het ligt bij de monding van de IJssel. Onlangs maakte Bolt er tijdens een open dag bijgaande foto. Gerrit Wijnne
Groeten uit Dronten door Lodewijk Bolt
Groeten uit Dronten door Lodewijk Bolt
Taptoe 6 mei 2017 met foto's van Fred Docter
Energiebrug Lodewijk Bolt © Voor de jongste Drontenaren is de Energiebrug er hun hele leven al geweest. Dat is natuurlijk niet zo. De brug werd in 2006 geopend. Waar Dronten-West altijd met de rest van Dronten verbonden was door de brug in de Gildepenningdreef en die in de Dronterringweg, was er ineens een derde brug. Sinds 2012 is er altijd het spoor voor wie de brug over gaat. Soms zie je een trein, meestal niet. Bolt zag hem en legde hem vast. Gerrit Wijnne
Koningsdag, dus op tijd uit de veren voor het schieten van een leuk plaatje. Het viel niet mee om wat origineels te vinden. Ik bleef even staan bij een stand waar de waren wel erg hoog waren opgestapeld. Dat kon weleens een leuke foto opleveren. Terwijl ik het toestel aan het richten was, zag ik eens deze dames opdoemen. Ze stonden er in 1 keer op. De naam "madames" kwam bij me op toen ik zag dat er een reclamebord hing met "madame no 5".
Ja, zelf de koning en de koningin hebben zich vergaapt aan de de groentekweek in de Fresh-Care vestiging. Dit pand is tevens het grootste pand in Dronten qua oppervlakte. De fotograaf heeft echter geen idee wat de installaties op de foto zijn. Ze horen wel bij Fresh-Care.
De kunstenaar Cyril Lixenberg heeft zijn sporen achtergelaten in Dronten. Je ziet zijn kunstwerken op verschillende doorgaande wegen in Dronten. In de volksmond worden zijn werken rijplaten genoemd.
Laten we de natuur in de gemeente Dronten niet onderschatten. Ik zou er zelf niet heengaan als ik ergens ander woonde, maar als Drontenaar ben je er blij mee. We wandelen er graag met de honden.
Pagina 26 van 62